local-stats-pixel fb-conv-api

Par Windows 1015

35 1

Atlikušas tikai 4 dienas līdz Windows 10 iznākšanai uz ierīcēm. Pastāstīšu, kas jauns šajā OS, kāpēc izvēlēties to u.c. noderīgu informāciju.

Pie Windows 10 strādā kopš 2013. gada. Microsoft mērķis ir izstrādāt universālu platformu, kura darbotos uz dažāda tipa ierīcēm, un, lai aplikāciju izstrāde būtu vienkāršāka. T.i., izstrādājot aplikāciju universālai ierīcei, tā spētu darboties uz jebkuras tipa ierīces, nedaudz mainot darbības specifiku, izskatu.

Kā jau, iespējams, lielākā daļa no jums zina, tad mūsdienās ierīces vairs neaprobežojas tikai ar datoriem, viedtālruņiem, planšetdatoriem. Windows 10 platformu izmantos arī uz Xbox, Viedie pulksteņi un HoloLens. Protams, tas nenozīmē, ka uz Xbox vai HoloLens jūs redzēsiet to pašu, ko uz datora. Nebūt nē.

Vairāk runājot par to, kas jauns.

Sākuma izvēlne ir atgriezusies, apvienojot Windows 7 un 8.1, jaunā, modernā izvēlnē. Papildus ir iespēja pārslēgties starp kompaktu izvēlni un pilnekrāna (full-screen) izvēlni - līdzīgu kā WIndows 8.1

Paziņojumu centrs attēlos svarīgus, nokavētus paziņojumus, atgādinājumus, jaunas vēstules sociālajos tīklos u.t.t., darbības princips ir tāds pats kā viedtālruņu paziņojumu centram.

Vairākas darbvirsmas lai arī pie šobrīdējās funkcionalitātes nav liels ieguvums no šī, jo darbvirsma ir nemainīga, t.i. nav iespējams katrai darbvirsmai mainīt savu fonu, programmu ikonas (gan novietojumu, gan esamību). Ja izmainīsiet fonu vai programmu ikonas, tas izmainīsies arī visās pārējās darbvirsmās. Tad kāds ir ieguvums no šī? Jūs varat atvērt katrā darbvirsmā dažādas programmas, kuras attēlosies tikai esošajā darbvirsmā. Uzdevumu joslā gan tiks parādītas visas programmas, kuras ir atvērtas (arī citās darbvirsmās), ar iespēju pārslēgties uz otru darbvirsmu, kurā var darboties ar šo programmu.

Cortana ir jūsu personālais digitālais asistents, kuru varat izmantot, lai ātrāk uzzinātu jums svarīgu informāciju. Cortana mācās no jums, kā jūs ar viņu runājat, ar kādām emocijām un, secinot to, piemēroti atbild. Diemžēl Cortana Latvijā vēl nav pieejama un visdrīzāk arī tik drīz nebūs.

Microsoft Edge ir jauna pārlūkprogramma, kura ir paredzēta, lai aizstātu Internet Explorer. Šobrīd gan šis pārlūks nav līdz galam pabeigts, ir daudz nepilnības, kļūdas, nav Java plug-in u.c. nepinības, kuras tiks izlabotas. Savādāk šis pārlūks varētu būt konkurētspējīgs ar citiem, jo sniedz iespēju veikt pierakstus mājaslapā, saprot lietotāju un spēj ātrāk nonākt pie meklētā. Kā piemērs: rakstot adreses joslā "weather", Microsoft Edge jau parādīs laikapstākļus jūsu atrašanās vietā.
Microsoft Edge ir aprīkots ar Cortana, kura spēs pateikt visu jums svarīgo informāciju daudz ātrāk. Piem. apmeklējot restorāna mājaslapu un ieslēdzot Cortana, jūs saņemsiet šī restorāna atrašanās vietu, darbalaiku, atsauksmes, norādes, lai nokļūtu, tālruņa nummuru un pat iespēju rezervēt galdiņu.

Iestatījumi. Lielākā daļa iestatījumu tiek pārcelti uz jauno Iestatījumu aplikāciju, kas nozīmē, ka mūsu pazīstamais vadības panelis (control panel) tiek pamazām aizstāts un tuvākajā nākotnē visus iestatījumus varēs mainīt Windows 10 Iestatījumu aplikācijā un vairs nekad neredzēsim vadības paneli.

Windows Aplikācijas nav nekur pazudušas, bet ir pilnībā pārtaisītas, daudz ērtākas, vairāk noderīgā informācija, vieglāk saprotama parastiem datora lietotājiem. Pie tam, aplikācijas pēc noklusējuma vairs neatvērsies pilnekrāna režīmā, bet pastāv iespēja katru aplikāciju individuāli atvērt pilnekrāna režīmā. Aplikācijas nu jau darbojās gandrīz kā parastās Windows programmas un parasts lietotājs varētu arī neatšķirt aplikāciju no jau mums visiem zināmajām programmām, kas ir ļoti labi.

Citas lietas
- Animācijas, efekti
- Jaunas ikonas, dizainiski labojumi, vairāk krāsu, vairāk iespējas personalizēt savu Windows.
- Mainīti saīsinājumtaustiņi. Piem. ar win + tab varēs pārslēgties starp virtuālajām darbavirsmām.
- Nepielāgotas Windows 8.1 aplikācijas būs pieejamas arī iekš Windows 10
- Vairs nav charm bar (sānu izvēlnes josla), kura bija Windows 8.1. Tā vēl ir un būs pieejama Windows 8.1 aplikācijām, kuras netiek pielāgotas Windows 10.

Kāpēc izvēlēties Windows 10?

1) Windows 10 ir BEZMAKSAS.
2) Šī ir visdrošākā Windows OS.
3) Nav nepieciešams instalēt savu anti-vīrusu, jo nāk līdzi Windows Defender.
4) Šī visdrīzāk ir pēdējā Windows versija.
5) Atjaunināšana ir ātra, salīdzinot ar iepriekšējām versijām
6) Daudz labāka veiktspēja, gan OS, gan aplikācijām
7) Personalizētāks kā jebkad
8) Windows 10 ir veidots, ņemot vērā lietotāju atsauksmes
9) Mazāk ierobežojumu aplikācijām
10) Vairāk aplikāciju, jo izstrādātajiem ir daudz labāka vide un motivācija izstrādāt aplikācijas priekš Windows 10

Ja būs vēlme, tad uzrakstīšu arī nākamo rakstu par Windows 10, tad kad viņš būs iznācis, tikai daudz sīkāk un detalizētāk. Šobrīd veidoju, lai gūtu vispārīgu pirmo iespaidu.

Attēlos redzama Windows 10 Technical Preview build 10159.

Šis ir mans pirmais raksts. :)
P.s. Esmu izstrādājis 2 publiski pieejamas aplikācijas 8.1 versijai.
- Eiro Konvertācijas Rīks priekš Windows Phone 8.1
- Draugiem.lv lapu administrēšana priekš Windows 8.1
Abas aplikācijas jau gadu netiek atjauninātas, taču vēljoprojām tiek pastāvīgi lejupielādētas.

35 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Mans win 10 http://postimg.org/image/6yduyvkx5/

izmantoju jau labu laiku betas versiju līdz orģināla iznākšanai jo bija pirātiskais win7 kas lauza manus failus.tādēļ iegādājos win10, bija grūti pierast pie orģinālajiem atskaņotājiem,bet beigu beigas tas netraucē..pie visa pierod.bez maksas ir tikai beta. Neticu ka windows būs par brīvu pēc iznākšanas ar ekxtra mode. Bet iegādāšos jo šis win tiešām šķiet jaudīgāks par win7. win8 nav vērts pieminēt tpc 7. Pirms nedēļas iznāca jaunais update kas ieguva jauno win 10 start logo,agrāk bija kkāda ļevā krutka. start up ir tiešām ātrs,b et pirms update vsms man vnm meta kkādu error pie izslēgšanas,tgd tā vairs nav,joprojām ir novērojami bugi šur tur,bet win pie tā strādā,jo kopš update daudz kas ir uzlabojies.Un ļoti šaubos ka šī būs pēdējā versija. Mēs dzīvojam tehnoloģiju laikmetā,tās nebeidz pastāvēt, windows ražos vēl un vēl līdz nākotnei ko pat iedomāties nevaram,mainīsies tikai nosaukumi un radītāji.kopumā šis win patreiz ir pilnība no iespējamās izvēles.raksts labs,varēji vairāk info sarakstīt...no tiem pašiem orģinālajiem player besij kad nolaiž logu skaņa pazūd, un play list nepārslēdz jaunu dziesmu,moš vnk neesmu vēl papētijis un to var mainīt.,+ auto cloud kas ir diezgan liela izmaiņa un vēl citas figņas emotion

4 0 atbildēt

Kāpēc Tu saki, ka 10 visdrīzāk ir pēdējā windows versija? emotion

Windows defenderis jau ir arī uz windows 8. Kaut ko jau viņš meklē, bet kopumā pēc testiem tas ir ļoti vājš antivīruss.

2 0 atbildēt

Tāpat, kā ar visiem citiem Windows, nogaidīšu. Iznāks jaunais, visi nepacietīgie apgreidosies, atklāsies lielākie kukainīši, MS iesvīdīs, izlaidīs apdeitu, tad varēs jaunus review palasīt un agrāk vai vēlāk es arī apgreidošu. Protams, ja vien neizrādīsies, ka Win10 ir Skynet, kas ir visai ticami emotion

2 0 atbildēt

Un kur ir par directX 12? Tas man šķiet ir viens no galvenākajiem apgreidiem Windows 10.

2 1 atbildēt

Multi tasking ir jau arī Win 8.1.

1 0 atbildēt

Kamēŗ visu uz win 7 var dabūt tikmēr nekur nepāriešu, man nekas cits nepatīk. Ja uz XP būtu update vēl tad es sēdētu ar viņu pārlaimīgs

0 0 atbildēt
Aplikācijas ir nepieciešamas, lai tās darbotos responsīvi uz mazākām ierīcēm un būtu vieglāk papildināmas/atjaunojamas. Par draiveriem - nav obligāti jābūt windows 10 draiveriem, var instalēt tos pašus w7 draiverus un strādās. Par run - vienmēr ir win+r, search, tiles, uzdevumjosla. Līdz 2016.g. Jūlijam ir bezmaksas, pēc tam atjaunināt bezmaksas nevarēs.
0 0 atbildēt