local-stats-pixel fb-conv-api

Izlaists pirmais galddators ar "desktop Android"4

17 0

Jaunfirma Jide Technology, kuru dibinājuši divi bijušie Google inženieri, laidusi klajā pirmo pilnvērtīgo galddatoru ar Android bāzēto Remix OS. Monobloks pēc būtības ir 24 collu FullHD kompānijas AOC monitors, kurā iebūvēta neliela mātesplate. Uz tās atrodas ARM Cortex A53 čips, 2 GB RAM, un 16 vai 64 GB iebūvētās atmiņas. Ir HDMI, Ethernet un 4 USB porti. Remix OS ir maksimāli pietuvināta mums pierastajam desktopam, un konkrēti - Windows 10. Tur ir gan Start menu, gan daudzlogu režīms, gan Paziņojumu panelis. Vadība optimizēta pelei un klaviatūrai, tiek atbalstītas klasiskās taustiņu kombinācijas. Google Play Store nav preinstalēts, bet to var uzlikt pats.

Remix OS piedāvā bez maksas visiem, un to var uzstādīt arī uz Intel/AMD datoriem. Šo OS var darbināt no zibatmiņas, vai arī instalēt uz HDD, un darbināt kopā ar Windows 7, 8.1 vai 10. Jāpiebilst, ka Remix OS atrodas "mūžīgās betas" stadijā, un neviena Stable versija vēl nav izlaista.
Jaunais Jide monobloks pirmām kārtām domāts pārdošanai Ķīnas tirgū, un tiks piedāvāts vietējam korporatīvajam sektoram. Bet to varēšot pasūtīt arī citur. Prognozējamā cena varētu būt ļoti neliela - "kā jau Ķīnā". Kompānijai šī nav pirmā ierīce ar Remix OS. Jau pagājušajā gadā tapa Remix Mini un Remix Ultratablet.

17 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

tu izlasīji ka tas ir Android nevis Windows vai Mac dators? Ko tu gribi lai tev pavelk? GTA V?

1 0 atbildēt

Jau kādu laiku atpakaļ izmēgināju šīs OS beta versiju. Diez gan labi, varētu pat pāriet uz android pilnībā, kad visas aplikācijas būs atveramas loga versijā, jo daudzas aplikācijas pat neatverās, tās var darbināt tikai pilnekrāna režīmā.  emotion (Var būt tas jau ir izlabots, es nezinu.)

0 0 atbildēt