local-stats-pixel fb-conv-api

Pelnīti – Nepelnītais sudrabs!46

794 1

Lai gan sudraba medaļa Martinam jau kaklā uzkārta vakar, joprojām turpinās diskusijas cik tīri un godīgi tad Aleksandrs Tretjakovs uzvarēja. Gandrīz ik viena galējā skeletona līdzjutēja sirds apakšējā stūrī mīt doma, ka vēl jau ir dopinga testi, vēl ir tādi testi, vēl... Vēl var atņemt un to medaļu iedod Martinam!

Cik īsti pelnīts tad bija Tretjakova zelts?

Nenoliedzami Tretjakovs pēdējo 2-3 nedēļu laikā Soču trasē bija veicis ļoti daudz braucienu un iepazinis šo trasi desmitiem reižu labāk nekā visi pārējie ne Krievijas sportisti. Atstrādāts jau tā labais starts treniņu starta estekādē, lieliska sportiskā forma un milzīgs apkārtējo cilvēku atbalsts.

Kā mēs zinām tad skeletons jau nesastāv tikai no braucēja un starta ieskrējiena. Vēl ir vajadzīgas labas kamanas. Krieviem tās ir. Jeb precīzāk teikt, krievu sportistam tās aprūpē, pielabo un pārzina treneris, kurš ir Vācijas pilsonis. Situācija šeit ir tāda, ka sportists tikai brauc, bet it neko no skeletona kamanām padziļināti nesaprot. Šī situācija ir ļoti izdevīga trenerim, par kuru runā, ka jau neilgi pēc Tretjakova uzvaras viņa kontā ir ieskaitīta pamatīga naudas summiņa. Kāpēc izdevīga? - Krievi ļoti labi apzinās, ka bez šī trenera, vai trenera, kurš ļoti daudz saprot no tehnikas skeletonā, viņu sportisti vairs nebūs tik tuvu uzvarām, bet no otras puses vēl ir Vācija, kura grib atgūt savu treneri un izdarīt krasas izmaiņas savā skeletona pasaulē, jo nu tomēr šogad Sočos Vācijai skeletonā un nu jau var teikt, ka vīriešu bobslejā divniekiem ir diezgan liela izgāšanās. Trenerim būs izvēles iespējas, ja viens kuģis sāks slīkt – varēs pārmesties uz citu. Bet tās jau nav mūsu problēmas.

Interneta hits – video, kur nav tieši parādīts neviens Tretjakova starta ieskrējiens pilnībā. Aizdomīgi? - Jā! Vai tiešām TV operators un režisors būti tik lieli amatieri vai auni, lai to netīšām izdarītu? Labi, bet ko reāli tur varēja Tretjakovs tādu izdarīt? Viņš pats neko. Varianti ir. Kā zināms laiku sāk skaitīt elektroniski mirklī, kad sportists šķērso starta līniju. Protams, ir variants, ka IT puišiem ir likts salikt visu tā, lai Tretjakovam būtu vienmēr labākais starts, tas, ka vienāds – nu neba vienīgais cilvēks uz pasaules, kurš var četras reizes vienu lietu izdarīt identisti, un teiksim IT speciālistiem nebija pārāk liela izdoma vai arī bija pārāk precīzas norādes. Neviens ne skaitot, ne ar rokas hronometru neizmērīs un nepamanīs tās atšķirības starp Tretjakovu un citiem sportistiem. Lai gan kāds TV sporta pārraižu režisors ir izteicies, ka reiz līdzīgā stilā ir palīdzējis arī mūsu sportistiem citā sporta veidā. Šeit skatītājs tiek nostādīts muļķā lomā, kad nav iespējams saprast vai mēs esam apmuļķoti un ja esam tad kādā veidā? Ja Tretjakova vietā neparādītu Martina startus mums būtu pilnīgi vienalga.

Cita, ne mazāk reāla, iespēja ir dažādu smērīšu lietošana, kas varētu uzlabot trasē skeletona slīdamību. Krievijai ķīmisko laboratoriju ir ne mazums, un ne tikai Krievijai. Ir zināms, ka citu valstu pārstāvji ar tādas izmanto. Šādas smērītes kontrolēs neuzrādās, vismaz pagaidām, teiksim bobslejā (līdzīgi arī skeletonā) pirms starta tiek izmērīta slieces temperatūra, lai tā nepārsniegtu noteiktos slieces siltuma griestus un divas reizes ar smilšpapīru nobraukts pār sliecēm. Normālā gadījumā pēc smilšpapīra uz slieces vajadzētu pailkt niecīgām skrāpējumu pēdām, bet šīm ķīmiski apstrādātajām sliecēm to nav. Tas arī varētu izskaidrot kāpēc otrās dienas braucienos Tretjakovam ir lēnāki laiki. Kā zināms tehniskā kontrole ir tikai pēc sacensībām, tātad pēc visiem četriem braucieniem. Ja kāda ķīmija tiek uzklāta pirmajā dienā to vispār nav iespējams konstatēt šajās pārbaudēs.

Lai arī kā mums sāpētu sirds par Martina sudrabu un Tomasa ceturto vietu, tomēr jāatceras, ka tāds ir sports – kāds uzvar un kāds ir pēdējais. Jā, mūsu sportisti bija vairāk pelnījuši šo uzvaru skatoties uz pēdējiem četriem gadiem, bet situācija ir tāda, ka uz tablo ātrākais laiks bija Krievijas pārstāvim, un visi braucieni Martinam nebija tik ideāli. Cik tīra vai netīra bija šī uzvara vairs nav mūsu darīšana un ne jau mūsu sirdsapziņu tas bendēs, bet būsim atbalstoši un priecāsimies, ka mums ir Dukuru ģimene.

794 1 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000

Pats trakākais ir tas, ka ja šo pierādīs, tad Soči kā olimpiāde būs izgāzusies, jo krāpsānās tiks pārtaisīta par visu Krievijas sportistu uzvaru pamatu.

Bet par krāpšanos runājot - neticu nevienu sekundi, ka sportists spēj 4 reizes identiski uzskriet startā divās dažādās dienās un rezultātā būs par gandrīz sekundi ātrāks kā pasaulē labākais skeletonists. Sakiet ko gribiet, jebkurš pateiks, ka ideālas kamanas + precīza braukšana vienalga nav vairāk kā pussekunde trasē.

44 1 atbildēt

100% krāpšanās!

41 6 atbildēt

Uzskatu, ka krievs noteikti krāpās! 1. 4x4,47; 2. Neparādītie starti; 3. Pirmajā dienā +0.5 - Otrajā rezultāti jau pēkšņi "smagi" kritušies (pārbaužu dēļ). Tad jau vajadzēja +1 sec no otrās vietas. 4. Vel dzirdēju interesantu faktu, ja nemaldos 2 vai 1 braucienā, pirms 50m garā tunelīša, krievs bija  iedzinējos, bet pēc tunelīša - voula jau ievērības cienīgu laiku priekšā! Neesmu eksperts, bet tiešām 50m tas ir iespējams? 5. Kanādas trennera aizdomas 6. Cik zinu krievs brauca pamīšus - vienreiz no sākuma, otrreiz no beigām, tiešām ledus gan sākumā gan beigās ir identisks un startu veljoprojām var dabūt tik precīzu 4,47? 7. Vel bobslejā tieši tas pats - Krievi jau atkal pārliecinoši priekšā. 

Diemžēl, mani māc šaubas par to, ka šeit kaut kas tiks pierādīts..., bet ja tiks, tad šī olimpiāde tiešām ieies vēsturē ar savu "sūdīgumu" - nevajadzēs pat divvietīgās tualetes.

23 2 atbildēt

Kaut kas aiz tā visa slēpjas noteikti.. Te arī video ar tiem neparādītajiem startiem ---->>> https://www.youtube.com/watch?v=11Q4BA81Lks

18 1 atbildēt

tieši tā, urlam šī ir "mājas" trase un tikai loģiski, ka viņam tā ir priekšrocīoba. arī kanādā uzvarēja mājinieks. neitrālā trasē dukurs ir labākais! nav izslēgts arī čīta faktors urlam.

tamdēļ, Martin, nēpārdzīvo, mēs visi zinām, ka Tu esi labākais pasaulē!

Un brakča tikpat labs!

21 4 atbildēt

aissei zeltu par rakstu! :))

15 0 atbildēt

Un kā jau prognozēts arī bobslejā aizdomīgi abi krievi spicē...

14 1 atbildēt

Sāpīgi, ka mūsējiem tika abas pašas nepatīkamākās vietas- otrā un ceturtā, kad tikai pavisam nedaudz pietrūkst līdz pilnīgai laimei, bet meklēt utis otra kažokā arī nav visai glīti. Kaut kā pēdējā laikā modē nākušas dažādas sazvērestības teorijas

12 2 atbildēt

Es ar neticu,ka krievijas sportists uzskrēja labāk kā Dukurs. Visu sezonu mūsējais bija līderis, gan startā, gan trasēs. Tiešām neticās.

7 1 atbildēt

ienācu šeit tikai lai paskatītos komentārus :D

4 0 atbildēt

Es ceru kad tiks veikts investigation :) un mes atgusim zeltu,reali tikko noskatijos to video nu cmon,jobanie urlafani,jau ta izzaga musu valsti 1941 :@ vel parmaz,tagad krapjas viss grandiozakajas sporta sacensibas! 

8 4 atbildēt

Nebūtu video režisors bijis idiots un licis filmēt krieva startu tāpat kā VISUS pārējos sportistu startus un varētu redzēt visu kopumā tad nebūtu šādas ažiotāžas, bet pateicoties nekompetencei (vai arī korumpētam š*****šanās gadījumam), to nevar tagad pierādīt. Un zinot kā krievi melo un krāpjas kur vien var valstiskā līmenī, tas tikai pastiprina šaubas par zelta medaļas nopelnīšanu.

3 0 atbildēt

Lai arī kā tas skanētu un, lai cik skumji nebūtu par zaudējumu, bet "ZAUDĒT ARĪ IR JĀMĀK!"

3 0 atbildēt

muļķi! kur tad pagājušo olimpisko spēļu uzvarētājs kanādietis? vienkārši mājs trases priekšrocības!

4 2 atbildēt

Cits variants - Es par to nedomāju.

2 0 atbildēt

ja krieviem tiešām ir tik svarīgi kurš ātrāk ar ragaviņām no kalna brauc lai jau tiek :D 

0 0 atbildēt

Blled ccalli, newajag te muldet, kriews uzwareja jo trenejas katru dienu sawa estakade, lol. emotion

1 1 atbildēt

Es nezinu, bet man tas pats, kas ar Eirovīziju - nu neinteresē man tie SKOČI emotion

1 1 atbildēt

sorry nesekoju olimpiādei... nav ne jausmas, aks tur notiek emotion

0 0 atbildēt

Some say STIG was disqualified from skeleton event in Olympic Games for riding down the hill on actual skeleton(uz īsta skeleta). emotion

0 0 atbildēt