local-stats-pixel fb-conv-api

nedaudz īsumā par sergeju žoltoku. žēl puiša.3

62 4

1.1.Sergejs Žoltoks ir atstājis neizdzēšamas pēdas Latvijas hokejā. Viņš uzauga Imantā. Sergejs bija Imantas, Rīgas un Latvijas patriots. Kā vien bija brīvs pamatdarbā, steidzās palīgā Latvijas izlasei.
2.
Četrpadsmit gadu vecumā Sergejs jau bija savas komandas kapteinis un tika uzaicināts uz toreizējās „RASMS" meistarkomandas treniņiem, kur par treneri strādāja Andris Siliņš. Tas bija izaicinājums ne tikai komandas veterāniem, bet arī jaunajam hokejistam. Iespējams, ka tieši šis rūdījums Žoltokam palīdzēja diezgan viegli iespēlēties „Rīgas Dinamo" meistaros, taču pirms tam bija PSRS dažādu vecumu izlases.
3.
1993. gada 18. novembrī, spēlējot pret „Sanhosē Sharks" Sergejs guva savus pirmos vārtus NHL, kurus tovakar sargāja Artūrs Irbe.
4.
Pavisam NHL regulārajā sezonā aizvadītas 588 spēles, kurās gūti 111 vārti un izdarītas 147 piespēles. Cīņās par Stenlija kausu aizvadītas 45 spēles, nopelnīti 18 (4+14) punkti.
5.
Žoltoks regulāri spēlējis arī Latvijas izlasē. Izlases rindās Žoltoks aizvadījis pavisam 42 spēles, kurās nopelnīti 50 (29+21) punkti. Latvijas hokeja izlases sastāvā viņš piedalījies sešos pasaules čempionātos.
6.
Sergejs nekad neaizmirsa, no kurienes viņš nācis. Allaž atcerējās savu pirmo treneri Hmeļņicki un prata dalīties ar tiem, kam tas nepieciešams. Sergejam vienmēr apkārt centās būt jaunie hokejisti un viņš nevienam neatteica ne autogrāfa, ne padoma sniegšanā. Tāpēc ir loģiski, ka Latvijas Hokeja federācija jau piekto reizi rīko Sergeja Zoltoka piemiņas turnīru U-20 junioru izlasēm.
7.
Sergejs mira 2004. gada 3. novembrī Minskā pēc „Rīga 2000" spēles Baltkrievijas atklātajā hokeja Čempionātā. Vai viņš zināja, ka riskē ar savu dzīvību? Iespējams. Taču citādāk dzīvot viņš neprata, jo hokejs bija viņa dzīve.

62 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

par Sergeju emotion 

6 2 atbildēt

žēl viens no labākajiem Latvijas spēlētājiem varbūt būtu spēlējis tagad  rīgā

4 2 atbildēt

Visi mirst.. katram dots savs laiks

3 5 atbildēt