local-stats-pixel fb-conv-api

Sēru ziņa komiksu faniem - miris Stens Lī3

"Es mēdzu justies nokaunējies, jo es biju tikai komiksu rakstnieks, kamēr citi cilvēki cēla tiltus vai veidoja karjeru medicīnā. Un tad es sapratu: izklaide ir viena no svarīgākajām lietām cilveku dzīvēs. Bez tās, viņi ar nokļūt dziļajā galā. Es jūtu, ka ja tu esi spējīgs izklaidēt, tu dari labu lietu."

Šo vārdu autors ir 1922. gada 28. gadā decembrī dzimušais Stens Lī jeb pilnā vārdā Stenlijs Mārtins Lībers. Kā ziņo ASV mediji, Lī miris pirmdienas 12. novembra rītā Losandželosā. Sirmais bet slavenais vīrs pēdējos gados mocījās ar dažādām slimībam. Jau šī gada pirmajā pusē Stens Lī tika hospitalizēts, taču atkopās. Savukārt, pirms gandrīz 15 gadiem pasauli jau vienreiz pāršalca vēsts par Stena Lī nāvi, tiesa tās izrādījās tikai baumas.

Stens Lī pasaulē ir pazīstams, kā viens no MARVEL comics celmlaužiem. Viņš kopā ar tādiem autoriem kā Džeks Kērbijs, Stīvs Ditko un brāļi Gudmeni ir autors daudziem, jo daudziem supervaroņiem, kas sākotnēji rotāja komiksu lapas, pēc tam pārceļoties uz tv ekrāniem, datorspēlēm un kino filmām. Kopā ar iepriekš minētajiem autoriem Lī ir radījis tādus tēlus kā Zirnekļcilveks, Dzelzs Vīrs, X-Cilvēki, Neapturamais Halks, Fantastiskais Četrinieks un Pārgalvis, kā arī daudzus citus zem zīmola MARVEL esošos tēlus. Lī savas karjeras gaitā ir paspējis arī izveidot komiksus galveno konkurentu DC rindās - apvienojot Marvel un DC varoņu piedzīvojumus Elseworlds sērijā.

Jau kopš 1963. gada Stens Lī vairākārt ir parādījies kā tēls kādā no viņa vai Džeka Kērbija komiksiem.

Jaunākie Marvel fani vai skatītāji noteikti atpazīs Stenu Lī no viņa tā saucamajiem Cameo (jeb parādīšanām filmās). Stens ir pamanījies parādīties visās MCU filmās, kļūt par tēlu vairākās multenēs par Zirnekļcilvēku, seriālā V.A.I.R.O.G.S., DC pilnmetrāžas animācijas filmā Teen Titans Go, kā arī daudzos citos projektos.

Stens Lī arī ir vadījis realitātes šovu "Who wants to be a superheroe", 2010. tika atvērta Stan Lee foundation - labdarības fonds kultūras attīstībai.

Visi Stena Lī "Cameo" līdz 2017. gada filmai Spiderman: Homecoming

88 2 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
vieglas smiltis! 🙏🏻
4 0 atbildēt
vareju jau vakar ielikt ,bet man laikam tie plusi nav tik svarigi 😂
1 0 atbildēt