local-stats-pixel fb-conv-api

Šarlotte Vessela6

21 0

Šis raksts domāts tiem, kuri vēlas tuvāk iepazīt metālmūzikas vokālistus un grupas. ******************************************************************************************* Skatuves vārds : Šarlotte Vessela (Charlotte Wessels)

Īstais vārds, uzvārds : Šarlotte Johanna Vessela (Johanna Charlotte Wessels)

Dzimšanas diena, gads : 13.maijs, 1987. gads

Dzimšanas vieta : Zvolle, Nīderlande

Grupa : Delain (simfoniskais metāls) Vokālais stils : Maiga, tīra, trausla, taču paklausoties jau vairākas dziesmas un iedziļinoties arī vārdos kļūst ātri vien skaidrs, ka viņai ir ļoti unikāls vibrato, tembra pieskaņa un sava deva agresijas. Viņas vokāls ir kā vājo un pamesto aizsargs - nebaidīdamās apdziedāt dažnedažādas sociālas un emocionālās problēmas, viņa it kā dodas cīņā un caur savu balsi ļoti labi iznes šo spēku, nepadošanos, cīnīšanos un uzvaru. Jaušama gan džeza pieskaņa, gan klasiskā. Neatrodot sevi konkrēti nevienā no stiliem atradusi zelta vidusceļu apvienojot abus. Asociācija ar smalko, vizuļojošu, taču ugunīgi aso un dzelošo Sarkano Guntiņu (Lychnis chalcedonica).

Pieredze : Trenējusies no sākuma džezā, taču vēlāk arī klasikā. Taču klasiku pārāk neiemīlējusi, saucot to par pārāk ierobežojošu, tādēļ cenšas stilus apvienot. Atzīstot, ka dziedot tikai augstas notis ātri vien var iekļūt gotikā.

Ap gadiem 15 bijusi vokāliste gotiskā metāla grupā "To Elysium", taču sakarā ar viņas tā laika nepilngadību vecākiem bija jāparaksta līgums, lai viņa vispār varētu uzstāties.

2004.gadā viņa satika Martinu Vesterholtu, bijušo Within Temptation taustiņspēlētāju, šīs grupas dibinātāja Roberta Vesterholta brāli. Viņš dibināja grupu Delain un sākotnējā šīs grupas ideja bija būt tikai kā studijas projektam, tādēļ Martins lūdza viņai iedziedāt vokālu un sarakstīt kādus vārdus, taču tomēr gadu vēlāk viņi kļuva par nopietnu pilna sastāva grupu parakstot līgumu ar Roadrunner Records.

Pašreiz, līdz ar grupu Delain, viņa ir arī uzsākusi pati savu muzikālo projektu "Phantasma" kurā dziesmas tiks balstītas uz viņas pašas sarakstīto romānu "The Deviant Hearts".

Par saviem piemēriem mūzikā sauc grupu "Muse", Niku Keivu, Toriju Amosu, Bjorku un austrāliešu dziedātāju Siu.

Ar metālmūziku viņu iepazīstināja pašas brālis un viņas pirmās iecienītās grupas bijušas "Metallica" un "System Of The Down".

Ārpus mūzikas viņai ir bakalaura grāds mākslas vēsturē un maģistra grāds sociālzinātnē - ar novirzienu dzimuma lomās un to sadalīšanā dažādās pasaulēs valstīs, reliģijās, kultūrā. Ir aktīva sieviešu un homoseksuāļu tiesību aizstāve. Kā arī visu savādāko un atstumto atbalstītāja, kā īsta cīnītāja un līdere viņa sevi pierādīja ar dziesmu "We Are The Others" veltot šo dziesmu gotu meitenei, kura tika nogalināta tikai izskata dēļ. Tā šī dziesma kļuva par vispārējo nepatiesi atstumto un nesaprasto himnu.

Tēls : Biezi, lokoti mati ar ugunīgi oranžiem un fuksijas akcentiem, koši zaļas acis ar dzintara punktiņiem, vasaras raibumi, īsta uguns nimfa. Agrākajos gados tērpi variēja no hipiju līdz gotiskajiem, pašlaik liels akcents tiek likts uz vairāk roķīgu, dumpīgu stilu ar daudz ādas materiālu un tillu. Kā arī viņa spēj perfekti apvienot vairāk vīrišķīgo uzplēsto džinsu stilu ar neiedomājami sievišķīgi kārdinošām spīguļu vakarkleitām. Pati atzinusi savu figūru un gurnus par izteikti sievišķīgiem un ir kaismīga apaļīgo cilvēku atbalstītāja, kādā intervijā atzinusi, ka viņai tika piedāvāta iespēja tikt uz kāda žurnāla vāka ar noteikumu, ka fotogrāfijā tiks retušēti un samazināti viņas gurni, bet viņa par to ļoti sadusmojās un nenožēlodama vienkārši nepiekritusi un atteikusies.

Ģimene : Pagaidām viņa labi paslēpusi savu personisko dzīvi! Taču zināms, ka viņai ir brālis un viņa ir māsīca mūziķei DJ DaY-már.

Cita nodarbošanās : Vēsture, māksla, kultūra, psiholoģija, sociālā zinātne, literatūra, rakstniecība.

21 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Foršs raksts! Negribi kaut ko vēlāk uzbliest par Alissu White-Gluz? emotion

1 0 atbildēt
Kurš cits vēl izlasīja Šarlote Vesela?
1 0 atbildēt

Varbūt varētu uzbliezt arī citu metāla žanru vokālistus un vokālistes? Pārmaiņas pēc kaut ko no death, nu vai treš.?

0 0 atbildēt