local-stats-pixel fb-conv-api

Īzaks Ņūtons: 9 dīvaini stāsti, kā ģēnijs kļuva par vājprātīgo10

429 0

Īzaks Ņūtons savā laikā bija viens no racionālākajiem prātiem cilvēces vēsturē. Viņa smadzenes nelīdzinājās citām, tās ļāva viņam izstrādāt gravitātes un fizikas pamatlikumus, kā arī sniegt būtisku ieguldījumu rēķinos, turklāt pēdējie no tiem viņam izdevās īsākā laikā nekā vairumam cilvēku nepieciešams tos iemācīties. Tomēr katrs izcils prāts ir neparasts, un viennozīmīgi tāds bija arī Īzaka Ņūtona prāts. Dzīves gaitā Īzaks Ņūtons lēnām zaudēja saikni ar veselo saprātu, un viņš no zinātnes vairāk pievērsās mistikai.

Dzīves laikā Ņūtons uzrakstīja desmit miljonus vārdu, tomēr lielākoties tie nekādi nebija saistīti ar zinātni. Lielākais vairums viņa uz papīra izlikto domu bija par alķīmiju, pravietojumiem un antīko misticismu – neparasta, maz zināma viena no izcilākajiem zinātniskajiem prātiem cilvēces vēsturē puse.

429 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
Tas ābols kas uzkrita viņam uz galvas laikam bij paliels!!!
16 0 atbildēt

Savu solījumu izpildīji.Ļoti labs raksts.  emotion    emotion  

P.S. Turpmāk būs komentāri un pārdomas. Neviens ģēnijs nav bez ķļūdām, ļoti šaubos , ja vērtētu Einšteni, mēs daudz ko nesaprstu. Noliegsim galvu Ņūtona priekšā, viņš formulēja vismaz četrus fizikas likumus, uz kuru pamata attīstījās zinātne, protams, ka šadu cilvēku personīgā dzīve un dzīves uztvere mums nav saprotama, bet uz tādu cilveku idejām un atklājumiem attīstās zinātne. Domaju, ka Einšteins, Ņūtons  un citi pasaules zinatnes spīdekļi (Eiklīds,  Pitagors, Lobačevskis. u.t.t) slimoja ar smagu sizofrēniju, bet viņu iegguldījumu zinatnes un pasaules uztverē nevar noliegt. Trakiem pieder pasaule. Paldies viņiem.  emotion    emotion    emotion    emotion  

10 0 atbildēt

Labs raksts! Tā turpini!  emotion 

7 0 atbildēt
Ņemot vērā viņa ieguldījumu, es pat teiktu modernās fizikas aizsākumu, viņam jebkas ir piedodams.
5 0 atbildēt
Dzēra dzīvsudrabu, bet tomēr nodzīvoja līdz 84 gadu vecumam.
3 0 atbildēt

Man atkal pēc šī raksta cieņa pret Ņūtonu tikai pieaug. Es viņa aizraušanos pilnībā saprotu un piekrītu lielai daļai viņa tēu, proti,mka svētajos rakstos ir daudz vairāk informācijas nekā parastie spēj nolasīt. Ka stāsts par Odiseju, pludiem īsts. Tomēr gan jau kļūdas viņam arī ir. Vinam vajadzēja studēt vēdu rakstus sanskritā-tie palīdzētu vieglāk aizrakties līdz būtiskām atklāsmēm. Katrā ziņā fakts ir tāds, ka Dievs ir un mēs esam dvēseles, kas pārdzimst. Visums ir viena milzīga sistēma un mēs tiekam vadīti. Tieši tas ir aizraujoši un paīstam interesanti kaut ko par to vairāk uzzināt. 

0 0 atbildēt
Es esmu lasījusi dažas Borisa Gorejeva grāmatas, kur ir līdzīgas teorijas par Zemes vēsturi, piemēram, cilvēki senos laikos dzīvoja daudz ilgāk.
0 0 atbildēt
Pīpēt mazāk vajadzēja 😄
1 5 atbildēt