Sveiki, spoki! Šoreiz nolēmu padalīties ar kādu recepti, kas pašai nu ļoti iet pie sirds, jo ir ātri pagatavojama un rezultāts ir gana gards. Izmaksas šī ēdiena pagatavošanai ir vidējas, jo visdārgāk maksā pati vistas gaļa. Laika ziņā ēdiena pagatavošana aizņems aptuveni stundu, pusotru.
Vistas gaļas eskalops9
Lai pagatavotu šo ēdienu nepieciešama vistas gaļa, kas attīrīta no ādas un kauliem (vēlams, ka tā ir šķiņķa gaļa, bet der arī fileja), sinepes(labāk būtu izmantot Dižonas sinepes, jo tās ir maigākas, bet der arī citas), pētersīļi, sāls, pipari, ola un rīvmaize.
Vistas gaļas gabalus ieliek starp divām pārtikas plēves loksnēm un ar mīklas veltni izklopē (nepārcenšaties, jo vistas gaļa ir gana trausla)
Izklopētos gaļas gabalus no abām pusēm apsmērē ar sinepēm, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Tad tos pārber ar sakapātām pētersīļa lapiņām.
Liek ledusskapī marinēties. Gaļai būtu jāmarinējas apmēram 2 stundas, taču, ja izmanto stiprākas sinepes, laiku saīsina. Šoreiz receptē izmantoju franču sinepes ar sinepju graudiņiem, un gaļu marinēju 40 min.
Kad gaļa pastāvējusi kādu laiku ledusskapī, to ņem ārā un sagatavo panēšanai rīvmaizē.
Ņem marinēto vistu, apvārta olā un rīvmaizē...
...un liek sakarsētā eļļā cepties. Tā kā gaļas gabali ir plāni, tad pilnīgi pietiek, ja katru pusi cepsiet apmēram minūtes 3-5.
Apceptos gaļas gabaliņus liek uz papīra dvieļa, notecina lieko eļļu, un tad vistas gaļas eskalopi ir gatavi pasniegšanai. Garnējumu izvēlas katrs kādu vēlas.
Lai labi garšo. :)