Arī karstajā laikā kaut reizi dienā ir labi silts ēdiens. Šodien vārīju ātro svaigo kāpostu biezo zupu, papildinātu ar spinātiem, burkāniem un zaļajiem garšaugiem.
Arī karstajā laikā kaut reizi dienā ir labi silts ēdiens. Šodien vārīju ātro svaigo kāpostu biezo zupu, papildinātu ar spinātiem, burkāniem un zaļajiem garšaugiem.
Galvenie produkti uz galda
Vispirms sasmalcinu kāpostus, burkānus un lieku vārīt nelielā ūdens daudzumā. Pievienoju šķipsniņu ķimeņu sēklu. Jāvāra tikai apm. 15 minūtes.
Spināti vēl jauni un kraukšķīgi, tāpēc tiem nelietoju tikai saknes.
Te spināti kopā ar pētersīļiem dillēm, seleriju un lupstāju lapām jau sasmalcināti. Tos pievienoju katlā un vāru vēl 5 minūtes.
Pievienoju garšai dažas karotes Spilvas tomātu mērces.
Kreftei sagriezu nedaudz medniekdesiņu un izkarsēju zupā un pievienoju sāli pēc garšas. Līdz ar to zupa gatava.
Šķīvī aizdaram pievienoju skābu krējumu. Citu taukvielu, ja neskaita desas taukvielas, zupā nav. Tā ir sātīga, vitamīniem bagāta un atslogos mūsu māgas no smagajiem gaļas ēdieniem.
Dažādosim savus ēdienus ar sezonas svaigajiem produktiem!