Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
1
159

Kad daudzos dzīvokļos vēl nav pieslēgta apkure, vāirāk kā jabkad gribas siltu ēdienu. Nav nekas vienkāršāks kā uztaisīt brokastīm kādu karstmaizīti. Vai karstmaizītes pamatā būs baltā, vai rupjā maize - tava izvēle, nekāda speciāla maize nav nepieciešama.

Manas brokastu karstmaizītes... Autors: rasiks Vēsā laikā karstmaizītes
Autora bilde
1.

Manas brokastu karstmaizītes šoreiz no rudzu maizes. Vispirms maizes šķēles pārziedu plāni ar parasto augu cepameļļu

   

Virsū liku Čedaras siera... Autors: rasiks Vēsā laikā karstmaizītes
Autora bilde
2.

Virsū liku Čedaras siera pārpalikumus un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. 

Man ir pascaronaudzētie... Autors: rasiks Vēsā laikā karstmaizītes
Autora bilde
3.

Man ir pašaudzētie tomāti - tie arī noder. Visam pāri nedaudz sāli un majonēzi. 

Uz 45 minūtēm tosterī un... Autors: rasiks Vēsā laikā karstmaizītes
Autora bilde
4.

Uz 4-5 minūtēm tosterī un sajūtu jau patīkamu smaržu un siltumu.

Kas var vēsā laikā būt... Autors: rasiks Vēsā laikā karstmaizītes
Autora bilde
5.

Kas var vēsā laikā būt labāks par šo?

Atkārtot var jebkurā laikā... Autors: rasiks Vēsā laikā karstmaizītes
Autora bilde
6.

Atkārtot var jebkurā laikā, ja vien mājās nav galīgs tukšums. Varbūt, ka ledusskapī var atrast kādu nosalušu kotleti, desu vai citu kreftīgāku lietu, sasmalcini un liec klāt - labs labu nemaitā.

Ja sagribējās saldo... Autors: rasiks Vēsā laikā karstmaizītes
Autora bilde
7.

Ja sagribējās saldo karstmaizīti, visvienkāršākā būs, ja uzlikksi baltmaizes šķēlei  virsū tikai ievārījuma kārtu un notosterēsi. Labi iznāk ar skābo krējumu, cukuru un kanēli.

Savas labākās idejas pastāsti arī mums!

1
159
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [13]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
vecais_sakārnis avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RecidīvistsMedaļa Dienas doma
  vecais_sakārnis 02.10.19 22:11
8
0

Kam nav cepenes,var šito joku atkārtot uz parastās pannas,bet iesaku lietot vāku. Bez vāka īsti nesanāks. Un vēl,cepot pannā,iesaku pirms likšanas uz karstas pannas,maizītes apakšu bik bik iemērkt ūdenī.  Dara to tā,uz šķīvja uzlej mazliet ūdeni,un cepšanai sagatavoto maizīti ātri iemērc un uz karstas pannas. Pareizi darot sanāk forša kraukšķīga ne eļļaina apakšiņa

PNPAPN@speles avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas joks
  PNPAPN@speles 02.10.19 21:32
7
0

Viena ideja radas gan ,aizkapsu lidz virtuvei .Revizija ledusskapim nenaks par sliktu...  

ezkins avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Zoles recidivists
  ezkins 02.10.19 22:23
6
0

atbildot uz vecais_sakārnis komentāru " Kam nav cepenes,var šito joku atkārtot ... "

Vo, vo, es shitaa ar daru uz pannas, aatri un gardi.

P.S. Cepene ir

vecais_sakārnis avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RecidīvistsMedaļa Dienas doma
  vecais_sakārnis 02.10.19 22:07
5
0

Negribās būt piekasīgi sīkumainam nūģim,bet mans šito karstās kastes aparātu sauktu drīzāk par elektrisko cepešplīti ne tosteri. Bet kas uz pašu recepti zīmējas,jap, tāda lieta ir darīta. Gan maize apsmērēta ak kkādu taukvielu(kāda nu mā ir,sviests/margarīns/eļļa/tauki) virsu vienalga kas nu ledskapī atlicis desa gaļa zivs uut,pa virsu siers kāds nu ir.Un cepenē iekšā. Mmm..gardi. Un cik novērots no personīgās pieredzes(angļu zinātnieki šijā pētijumā netika iesaistīti) : - Jo lielāks izsalkums - jo gardākas maizītes )

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Dienas domaMedaļa Normis Ritulis
  rasiks 02.10.19 22:38
4
0

atbildot uz vecais_sakārnis komentāru " Kam nav cepenes,var šito joku atkārtot ... "

Par elektriskā aparāta nosaukumu ir strīdīgs jautājums, jo par cepeškrāsni arī to nevar saukt. Ir tikai viena mazā plātiņa un ar taimeri var uzlikt max 15 minūtes. Ko tad 15 minūtēs var izcept? Spirāle silda no augšas un apakšas. Uz aparāta rakstīts, ka tas ir tosteris.  Tas man ir kā vēsturiska relikvija, ko apm. pirms 25 gadiem saņēmām dāvanā uz Ziemassvētkiem no Lattelekoma katrs darbinieks. Strādā joprojām nevainojami. 

   Uz pannas pati taisu gardus ķiploku grauzdiņus, bet viena nelaime - jabkuru daudzumu ātri aprij.  

vecais_sakārnis avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RecidīvistsMedaļa Dienas doma
  vecais_sakārnis 02.10.19 22:24
4
0

Aizmirsu par saldo, ņem divas baltmaizes šķēles,pa vidu zapti,un cep uz pannas apgrozot,tosterī vienkārši cep. 

 

PS.

Meitene kura man iemācija šo ūber kruti smalko recepti,  sauca šo ēdamo par "Caurdurtie bruņinieki"

Dikamons avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RecidīvistsMedaļa Mr. Neveiksme
  Dikamons 03.10.19 02:32  
3
0
Super izskatās kā " Narvesen"""" hotdogi ,cerams garšo arī tik pat labi
vecais_sakārnis avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RecidīvistsMedaļa Dienas doma
  vecais_sakārnis 02.10.19 23:19  
3
0
atbildot uz rasiks komentāru "Par elektriskā aparāta nosaukumu ir strīdīgs ja... "

Ah tad tomēr strīdēsimies? OK. Cik zinu tosteris ir verķis kurš cep no abām pusēm, vai nu no augšas un apakšas, nu ja horizontāli. Vai no labās un kreisās, tas ja vertikāli. Vecajās pierastajās gāzes un malkas plītīs(ar atklātu uguni) pārsvarā šāds divpušu cepšanas režīms tīri fiziski nebija pieejams. Tas ka Tava cepene ir mazkalibra vēl to nepadara par tosteri) cepene ar tostēšanas reżīmu nav tosteri, tā pat kā mikrene ar grill režīmu nav grills. Viss, nestīdamies par sīkumiem, nenovēršam uzmanību no receptes. Kura starp citu manu favorītu sarakstā ir otrā, tūlīt aiz ceptām olām) viss ģeniālais ir vienkāršs
ezkins avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Zoles recidivists
  ezkins 02.10.19 22:52
3
0

atbildot uz vecais_sakārnis komentāru " Negribās būt piekasīgi sīkumainam nūģim... "

Rakstiits Tosteris, znach tosteris!   

SAMSS avatars
Medaļa NostradamsMedaļa RecidīvistsMedaļa Brīvlaiks
  SAMSS 02.10.19 22:02
5
2

  

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Dienas domaMedaļa Normis Ritulis
  rasiks 03.10.19 15:30
2
0

atbildot uz blusu_kerajs komentāru " Kur var nopirkt Čedaras siela atlikumus... "

Kur var nopirkt Čedaras siera atlikumus, gan nezinu. Labu Čedaras sieru vēl var nopirkt tā dzimtenē Anglijā. Man meita katru gadu ciemos braucot, ciemakukulim noteikti ved kārtīgu Čedaras siera kluci un vēl kādu no kazas sieriem. Daļu izlietojam svaigā veidā, bet daļu, sagrieztu nelielos gabaliņos iesaldēju un lietoju pēc vajadzības. Saldētam nav nekādas vainas, vienīgi kļūst drūpošs.  Šoreiz tas bija mana krājuma pārpalikums. Tā, lūk, dzīvojam.

blusu_kerajs avatars
Medaļa BestsellersMedaļa Admins iesakaMedaļa Sensācija
  blusu_kerajs 03.10.19 14:55
2
0

Kur var nopirkt Čedaras siela atlikumus?

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Dienas domaMedaļa Normis Ritulis
  rasiks 02.10.19 23:29
1
0

atbildot uz vecais_sakārnis komentāru "Ah tad tomēr strīdēsimies? OK. Cik zinu tosteri... "

Manējais cep no augšas un apakšas, bet nosaukums man  maz interesē. Ko japāņi domāja pirms 25 gadiem arī mazsvarīgi.