Sēžot mājās un pārlasot Harija Potera grāmatas, pārņēma ziņkārība par to, kā tad galu galā garšo sviestalus. Tā nu mēs nolēmām pamēģināt.
Receptes zem bildēm!
Sēžot mājās un pārlasot Harija Potera grāmatas, pārņēma ziņkārība par to, kā tad galu galā garšo sviestalus. Tā nu mēs nolēmām pamēģināt.
Receptes zem bildēm!
Bezalkoholiskā sviestalus recepte:
• 300g brūnā cukura
• 125ml dzidrā cukura sīrupa
• 75g sviesta •
200ml saldā krējuma
• 1 tējk. etiķa
• 0,5 tējk. ruma ekstrakta
• limonāde “Cream Soda” – p., “Darida”
• putukrējums
Šis dzēriens vislabāk garšos atdzesēts, tāpēc sāk ar to, ka limonādi ieliek ledusskapī. Katliņā ieber brūno cukuru, pievieno cukura sīrupu un silda uz lēnas uguns. Pievieno sviestu un silda un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masai ļauj nedaudz atdzist un pievieno saldo krējumu, etiķi un ruma ekstraktu, to visu iemaisa. Kad cukurs ir izkusis, gatavo sīrupa masu liek atdzesēties. Lai servētu dzērienu, glāzes apakšā ielej nedaudz sīrupa (daudzums pēc pašu ieskatiem), tam uzlej limonādi un virsū liek putukrējumu vai saldējumu.
Alkoholiskā sviestalus recepte:
• 1,5l gaišā alus
• 0,5 tējkarotes malta ingvera
• 0,5 muskatrieksta
• 6 krustnagliņas
• 225g cukura (ja ir, tad brūnā cukura)
• 5 olu dzeltenumi
• 100g sviesta
Katlā ielej alu, tam pievieno malto ingveru, muskatriekstu un krustnagliņas, un uzsilda līdz aptuveni 40-45 grādiem. Atsevišķā bļodā sakuļ 5 olu dzeltenumus ar glāzi cukura. Olu un cukura masai pievieno nedaudz karstā alus, samaisa un uzmanīgi pielej mikstūrai katliņā. Alus mikstūru turpina maisīt un dzērienu uzsilda līdz aptuveni 70 grādiem. Mikstūrai nedrīkst ļaut pārsniegt 76-80 grādu temperatūru, jo tad sāk izgarot alkohols. Pievieno sviestu, kad sviests izkusis, tad katliņu noņem no uguns un iespēju robežās saputo. Dzērienu lej glāzēs un dekorē pēc ieskatiem – ar rīvētu muskatriekstu vai putukrējumu.
Vareetu pat buut O.K., bet es gan njemtu tumsho alu, ja jau jaakarsee. Un cukurs daudz.... Tad varbuut Porteri, tas saldaaks, bet karstaa veidaa buus blieziens ne pa jokam, ir proveets.
Teikšu uzreiz- video neskatījos un neskatīšos, bet interese liela, kāda bija garša?
Vienmēr lasot HP esmu domājusi, kā tad viņš garšo 😁
Ooo šī ir laba tēma, vienmēr ir interesējis kā tas brīnums haršo, varbūt būs jāpamēģina, paldies!