Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
2
721

Svētki nāk un iet, bet tortes vienmēr cepām un cepsim.

Ja jaunu neko domāt negribam, var iztikt ar vecajām- pārbaudītajām receptēm. Vienalga kā darīsi, katru reizi iznāks nedaudz savādāk – te ola mazāka, milti briedīgāki, ievārījums skābāks...Lai kāds būs iznākums, tas vienmēr būs mīļāks un gardāks par veikalā pirkto.

Sen pārbaudīta recepte:
Biskvīta torte ar ābolu rozītēm.

Biskvītam un vārītajam krēmam: 6 olas, 6 ēdamkarotes cukura, 6 ēdamkarotes miltu, 200 gr sviesta,glāze cukura , 0,25 l piena, 1 paciņa vaniļas cukura divas ēdamkarotes kakao pulvera, pilīte mandeļu esences.

Vēl pildījumam vajadzīgs apm. 0,3 l paskāba ievārījuma, dekoram divi nelieli cieti āboli , ēdamkarote cukura, 0,5 paciņa želatīna, šķipsniņa citronskābes iecukurotas lielo ogu dzērveņu pusītes, dažas ananāsu sukādes zaļā krāsā, vēlams arī kāds riekstiņš. Nerādīšu biskvīta cepšanu un krēma vārīšanu bildēs.

Pirmo biskvīta kārtu cepu no 3 olām + 3 ēdamkarotes cukura + 3 ēdamkarotes miltu. To atdzisušu griezīšu uz pusēm.

Vēlreiz saputoju tādu pat masu no 3 olām + ... , bet cepties lieku apm 2/3 no tās.

Kamēr otrs biskvīts cepas, vāru krēmu. Katliņā uzsildu visu pienu. Apm. 1/3 siltā piena piejaucu palikušajai 1/3 olu biskvīta masai. Palikušajam pienam katliņā pievienoju 50 gr sviesta un turpinu karsēt līdz vārīšanās temperatūrai. Noceļu katliņu no gāzes un pievienoju karstajam pienam atstāto biskvīta- piena masu, nepārtraukti maisu. Vēlreiz lieku katliņu uz nelielas liesmas un intensīvi maisot karsēju, līdz uzmet burbuļus. Nolieku izvārīto krēmu dzesēt vēsā vietā, uzliekot vāku, lai virspusē cieta kārta neveidojas.

Saputoju pārējo sviestu ar glāzi cukura, vaniļas cukuru un pilīti mandeļu esences. Tad, kad vārītai krēms ir atdzisis līdz nupat saputotā sviesta temperatūrai, pa daļām to pieputoju sviestam. Apmēram pusi baltā krēma ielieku konditorejas maisiņā, pārējam piejaucu kakao pulveri.
Vairāk par maniem krāmiem vari izlasīt
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Mans-varitais-krems/611144

Nu darbs katra izdomai ar... Autors: rasiks Svētki nāk
Autora bilde
11.

Nu darbs katra izdomai ar konditorejas maisiņos salikto krēmu. Sāku ar brūno.

Turpinājums ar balto krēmu Autors: rasiks Svētki nāk
Autora bilde
12.

Turpinājums ar balto krēmu

Apmalīte beigās Ja rozītes... Autors: rasiks Svētki nāk
Autora bilde
13.

Apmalīte beigās. Ja rozītes paslinkoji taisīt, uzliec kādu dzērvenīti vai citu odziņu un būs labi.

Man sagatavotas ābolu... Autors: rasiks Svētki nāk
Autora bilde
14.

Man sagatavotas ābolu rozītes, no sukādes piegriežu zaļas lapiņas, vēl kādu  dzērvenīti un gatavs.

Lai garscarono Autors: rasiks Svētki nāk
Autora bilde
15.

Lai garšo!

Pie reizes gribu piemest... Autors: rasiks Svētki nāk
Autora bilde
16.

Pie reizes gribu piemest ideju jubilejas tortei. Te skaitlis 2 no groziņiem, bet to var salikt arī no ābolu rozītēm.

2
721
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [19]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
GargantijA avatars
Medaļa FledermausisMedaļa Holly ShitMedaļa Fledermausis
  GargantijA 17.12.13 14:09
30
0

Ābolu rozītes tiešām sanāk lieliskas :) Lai gan man patīk arī riktīgas krēmrozes :)

TheVilcene avatars
Medaļa DoktorantsMedaļa ViktorsMedaļa nolaifers
  TheVilcene 17.12.13 14:34
23
0

Ļoti skaista sanākusi. 

rasiks avatars
Medaļa KaspisMedaļa Patīk komentārsMedaļa Maska
  rasiks 08.03.14 06:26
10
0

atbildot uz coldasice komentāru " Kādi svētki? " Dažādi. vai mums svētku trūkst?

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 18.12.13 20:08
10
0

Pie favorītiem! 

Hamsters1 avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Otrās Adventes mirdzumsMedaļa Pilnu klēpi tulpēm
  Hamsters1 14.02.14 13:59
8
0

Superīgi! 

Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 09.11.16 23:06
7
0

Kā parasti pārsteiz, nevar paspēt visas Tavas receptes izmēģināt.    

rasiks avatars
Medaļa KaspisMedaļa Patīk komentārsMedaļa Maska
  rasiks 18.03.14 20:36
7
0

atbildot uz Shuumis komentāru " Cik ilgi cep biskvítu un cik grãdos ... " Biskvītu cep vienmēr pazemā temperatūrā 180 grādos. Ilgums atkarīgs no biezuma. Plānais cepas apm 10 min, 2x biezāks 20-25 min. Man veca cepeškrāsns, cenšos biezāku necept, jo tad ir ilgi.

Shuumis avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa SpoksMedaļa Maģistrants
  Shuumis 18.03.14 20:27
7
0
Cik ilgi cep biskvítu un cik grãdos ???
coldasice avatars
Medaļa Redaktors iesakaMedaļa RecidīvistsMedaļa Patīk komentārs
  coldasice 08.03.14 12:54
6
0

atbildot uz rasiks komentāru " Dažādi. vai mums svētku trūkst? " laba atbilde

coldasice avatars
Medaļa Redaktors iesakaMedaļa RecidīvistsMedaļa Patīk komentārs
  coldasice 08.03.14 00:32
6
0

Kādi svētki?

DINAMĪTS avatars
Medaļa NostradamsMedaļa RecidīvistsSpēja Partijas biedrs
  DINAMĪTS 18.12.13 01:07
6
0

 

Ciepanick avatars
Medaļa Kārtīgs skolēnsMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas doma
  Ciepanick 18.12.13 14:49
5
0

 

akvaplaniere avatars
Medaļa Mr. NeveiksmeMedaļa MarioMedaļa Karsts pielūdzējs
  akvaplaniere 02.12.19 11:04
3
0

Tu esi kūku nindzja!    

kakasy avatars
Medaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Gada Spoks 2018Medaļa Komiķis
  kakasy 02.12.19 11:11
2
0

Nāk, nāk, bet ar kārumiem prātīgi, lūdzu

rasiks avatars
Medaļa KaspisMedaļa Patīk komentārsMedaļa Maska
  rasiks 02.12.19 13:36
1
0

atbildot uz kakasy komentāru "Es to biju domājis par ēdājiem ne gatavotāju. Š... "

...izvairījies no atbildes par vecmāmiņu  

rasiks avatars
Medaļa KaspisMedaļa Patīk komentārsMedaļa Maska
  rasiks 02.12.19 12:32
1
0

atbildot uz kakasy komentāru " Nāk, nāk, bet ar kārumiem prātīgi, lūdz... "

Prātīgi, ne tikai ar kārumiem mācīšos no Tevi  

kakasy avatars
Medaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Gada Spoks 2018Medaļa Komiķis
  kakasy 02.12.19 13:32
0
0

atbildot uz rasiks komentāru "Cik vecmāmiņai gadu? Es no saviem gatavotiem na... "

Es to biju domājis par ēdājiem ne gatavotāju. Šodien sagatavot var kosmosu, arī apēst var, bet vai vajag?
rasiks avatars
Medaļa KaspisMedaļa Patīk komentārsMedaļa Maska
  rasiks 02.12.19 13:30
0
0

atbildot uz kakasy komentāru " Senāk, kad gardumus dabūjām pamatā tika... "

Cik vecmāmiņai gadu? Es no saviem gatavotiem našķiem bieži pat nepagaršoju. Varbūt Tavējā tāpat. 

kakasy avatars
Medaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Gada Spoks 2018Medaļa Komiķis
  kakasy 02.12.19 13:15
0
0

Senāk, kad gardumus dabūjām pamatā tikai pa svētkiem un ikdienā vairums tomēr strādāja fizisku darbu (vai vismaz bija spiesti daudz staigāt), tad šis viss bija balansā. Ja šodien ēdīsi visus vecmāmiņas šmorētos un ceptos gardumus katrā viesošanās reizē, tad garš mūžs nespīd. Un šo nekādi nevaru vecmāmiņai ieskaidrot, kura gandrīz apvainojas, kad atsakos no pacienāšanas un aprobežojos ar kafiju vien Mūsdienās ēdiens vairs nav dzīvības un veselības pamats, bet bieži vien pat pretēji.

"Paēd dūšīgi" - šodien šim teicienam ir pavisam cita nozīme