Šokolādes muss ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams deserts, kas radies 19. gs. Francijā un tiešā tulkojumā nozīmē "šokolādes putas". Receptei ir simtiem variācijas- atkarībā no pagatavošanas tehnikas var sanākt viegls un gaisīgs vai biezs un krēmīgs. Sākotnējā recepte paredz iegūt vieglu un gaisīgu desertu, un ir svarīgi izmantot kvalitatīvas sastāvdaļas.
Receptē izmanto jēlas olas. Ja pret to ir iebildumi, tad olas var aizstāt ar putukrējumu vai Mascarpone sieru. Kā arī, ja neiet pie sirds tumšā šokolāde, tad izmantojiet piena šokolādi.
Sastāvdaļas:
200 g tumšā šokolāde (ar kakao saturu 72% vai vairāk)
60 g sviests
2 tk vaniļas cukurs
6 olas
100 g pūdercukurs
šķipsniņa sāls
(Dekoram izmantoju mandarīnus un sarīvētu šokolādi)
Recepte:
Šokolādi sadala mazākos gabaliņos un kopā ar sviestu izkausē karstā ūdens peldē, iemaisa vaniļas cukuru. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno škipsniņu sāls un saputo nedaudz. Pa daļām pievieno klāt pūdercukuru un puto līdz iegūst vieglas putas. Olbaltumiem klāt pa vienam pievieno olu dzeltenumus, pēc katra kārtīgi masu saputojot. Uzmanīgi iemaisa izkausēto šokolādi. Lej trauciņos un liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 4 h. Dekorēt var pēc sirds patikas, taču varu ieteikt izmantot citrusaugļus. Mandarīni un šokolāde ir laba kombinācija.
Lai izdodas un labi garšo!
Citas manas receptes: