Stipro un košo smiltsērkšķu uzlējumu var gatavot arī no saldētām ogām. Izdodas ļoti aromātisks un košs dzēriens!
(Recepte no interneta)
Stipro un košo smiltsērkšķu uzlējumu var gatavot arī no saldētām ogām. Izdodas ļoti aromātisks un košs dzēriens!
(Recepte no interneta)
Sastāvdaļas
250 g smiltsērkšķu
50 g medus
500 ml degvīna
Pagatavošana
1․ Ogas liek burkā. Var izmantot gan svaigus, gan saldētus smiltsērkšķus.
2․ Medu samaisa ar dažām karotēm degvīna un liek klāt ogām.
3․ Visu pārlej ar atlikušo degvīnu, pārsedz ar vāciņu un sakrata.
4․ Atstāj siltā, tumšā vietā uz 12–14 dienām. Ik pēc pāris dienām trauku sakrata.
5․ Gatavo uzlējumu vispirms izkāš caur vairākām marles kārtām, pēc tam – caur vates diskiem.
6․ Pārlej pudelē un atstāj ledusskapī vēl uz 2–3 dienām.