Izmēģini biešu musu ierastās biešu kārtas vietā, un populārie salāti kļūs par īstu pārsteigumu svētku galdā.
Siļķe kažokā kā uzkodu torte8
Sastāvdaļas salātiem
1–2 burkāni
3 kartupeļi
2 olas
300 g siļķu filejas
1 sīpols
Majonēze pēc garšas
Sastāvdaļas musam
3 bietes
22 g želatīna
100 ml ūdens
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1 ēdamkarote majonēzes
200 ml saldā krējuma
******************
Pagatavošana
1․ Bietes, burkānus, olas un kartupeļus novāra. Atdzesē un sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Fileju sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolus sasmalcina.
3․ Uz šķīvja vai bļodā caur salātu gredzenu kārtām liek siļķes un sīpolus, kartupeļus, burkānus, olas. Katru kārtu pārziež ar majonēzi.
4․ Atstāj salātus ledusskapī uz 30 minūtēm.
5․ Želatīnu samaisa ar aukstu ūdeni, atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Pēc tam sasilda ūdens peldē, pastāvīgi maisot.
Želatīnu nedrīkst pārmērīgi sakarsēt!
6․ Bietes sablendē biezenī. Sajauc ar sāli, pipariem un majonēzi. Pielej saldo krējumu un vēlreiz sablendē.
7․ Pievieno biešu masai želatīnu un atkal sakuļ. Atstāj musu ledusskapī uz 5–10 minūtēm.
8․ Noņem no salātiem gredzenu, caur kuru tie veidoti. Tā vietā uzliek noņemamu gredzenu ar lielāku diametru, lai starp tā sieniņām un salātiem paliktu brīva vieta.
9․ Pilda ar musu vietu starp gredzenu un salātiem, ar to pārklāj arī virspusi un izlīdzina.
10․ Gatavos salātus liek ledusskapī uz vairākām stundām vai visu nakti. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noņem gredzenu.
Labu apetīti!