Pēc seniem laikiem izdomāju ielikt vēl vienu recepti!
Tā kā iedomājos iemūžināt kūkas tapšanas procesu tikai jau procesa laikā, tad bilde ar sastāvdaļām nebūs.
Biskvītam priekš 3 ripām:
9 olas;
200g cukura;
1 tējk. vaniļas cukura;
250g rīsu miltu;
1 tējk. malta kanēļa;
6 ēd.k. kakao;
200g sviesta
tumšās šokolādes tāfelīte (125g)
Krēmam:
1200ml kokosriekstu piena (priekš 24cm pannas un tik daudz tāpēc, ka bundžiņa nemaz nav pilna un kokosriekstu pienam apakšā noslāņojas sula, līdz ar to vismaz 1/3 ir aizpildīta ar šķidrumu, kā arī kokosriekstu masa kuļot nedubultojas);
100g baltās šokolādes;
400g maskarpones siers
Ogas dekorēšanai.
Šeit nav kviešu miltu!17
148
0
Autora bilde
(Kokosriekstu piens ir jāieliek ledusskapī uz dažām stundām, lai tas sacietētu un kokosriekstu sula nosēstos apakšā).
Ūdens peldē izkausē sviestu ar tumšo šokolādi.
Autora bilde
Sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru līdz gaišai, krēmīgai masai.
Reklāma
Autora bilde
Atsevišķā bļodā sajauc rīsu miltus kopā ar kanēli un kakao.
Var slēgt sildīt cepeškrāsni. Man ir gāzes plīts, tāpēc nemācēšu teikt, cik grādos.
Rīsu miltu sajaukumu pa mazam iesijā olu masā un iemaisa iekšā. Sākumā liksies, ka masa nepaliek bieza, taču pēc tam milti pat mazliet "uzbriedīs".
Autora bilde
Olu-miltu masā pakāpeniski lej kausēto šokolādi un arī to iemaisa masā.
Sagatavo pannu un tajā lej iekšā trešdaļu no mīklas. Liek cepties. Galvenais šeit ir nepārcept biskvītu, jo tad tas sanāks ļoti maigs, nebūs sauss.
Izcep kopā trīs ripas un ļauj atdzist.
Autora bilde
Balto šokolādi izkausē ūdens peldē. (Vairāk saldums krēmam nav vajadzīgs, jo biskvīts jau pats par sevi būs salds).
Reklāma
Autora bilde
Ar karoti "cieto" kokosriekstu pienu izņem un ieliek bļodā. Bundža nemaz nav pilna tikai ar pienu, apakšā ir šķidrums, kuru var liet laukā vai vēlāk izmantot kādam tropiskajam kokteilim.
Kausēto šokolādi pievieno kokosriekstu pienam un kuļ apmēram 3-4 min.
Lasīju, ka kokosriekstu piena krēms nav baigi stingrais, tāpēc pievieno arī maskarpones krēmu un sakuļ līdz stingrai masai.
Autora bilde
Ņem šokolādes biskvītu, uz ta smērē krēmu. Es starpā arī izdomāju salikt mellenes.
Tā atkārto ar pārējām ripām.
Autora bilde
Beidzamo kārtu smērē ar krēmu un dekorē ar grieztām ogām.
Voilá! Kūka gatava!
Reklāma