Sacepums siera mercē9
98
2
Jūlijs... Tradicionali Karstā vasaras dienā ēstu paštaisītus salatinus. Bet jūlijs šogad ir diezgan dramatisks,šodien +16 un līst jau trešo dienu. Pilnīgi,ka rudenī prasās kaut kas kārtīgi silts un sildoš.
Autora bilde
Gatavošana parasti iesākās ar visa nepieciešamā iegādi. Klistot par rajonu,meklējot ziedkapostu,pamanīju koku. Droši vien skaista diena,nebūtu ieverojusi šo koku,bet redz cik atbilstoši -kails koks rudenigaja jūlijā.
Tātad. Ziedkaposts,kabacis,kartupeļi,piens,milti,sviests,garšvielas,siers,sīpols,kiploks,maltā gala
Autora bilde
Ziedkaposts jau sadalīts mazākos gabalos un mazgāts.
Reklāma
Autora bilde
Kabacis jau kubiņos gaida rindu. Un barbijmeitenes tepat vēro notiekošo guļus.
Autora bilde
Ziedkaposts un kartupeļus lieku vārīt sālsūdenī. Kad sācis ir vārīties ūdens,tad pēc 5 minūtēm ejam uz copi un copejam ārā pukkapostu.kartupelus varu līdz gandrīz mīkstai stadijai
Autora bilde
Panna izkausēju sviestu,saberu ķiplokus un sīpolus. Apgozeti no visām pusēm zeltaini. Pieliku miltus,pacepu vēl dažas minūtes un leju klāt pienu. Varu līdz pirmiem burbuļiem un tad slēdzu ārā.
Reklāma
Autora bilde
Jau gatavai mērcei pieliku sāli un piparus pēc garšas. Klāt bēru Krievijas sieru,apmēram pusotru sauju. Kārtīgi izmaisu un gatavs.
Autora bilde
Tālāk. Cepamaja traukā ieleju pusi no pagatavotas siera mērces.
Autora bilde
Dārzeņi ,maltā gaļa samesti cepamtrauka. Ja nu gadījumā kāds šito taisīts,iesaku gaļas bumbas sataisīts iepriekš,nevis kā es beršanas bridi.dilles uzliku veselas ar domu,ka izdosies izmakskeret ara
Reklāma
Autora bilde
Pārleju ar atstato mērci un pa virsu vēl rivetais Krievijas siers. 190 grādos 30min. Gaidām kas sanaks
Autora bilde
Labu apetiti