Sveiki visi recepšu sadaļas rakstu lasītāji. Divus gadus kopš mana pēdējā pievienotā raksta esmu bijis cītīgs portāla publicētās informācijas pārskatītājs un tajā pašā laikā aktīvs portāla twitter konkursa dalībnieks, bet kādu dienu priekš dzimšanas dienas svinībām izdomāju pagatavot kādu garšīgu saldo, pārskatot receptes apstājos pie rolbiskvīta. Recepte atradās recepšu kaudzē, bet nekad dzīvē vēl nebija izmēģināta un tā kā ārā lija lietus nekas cits neatlika kā vien ķerties klāt rolbiskvīta gatavošanai. Tālāk bildēs viss paskaidrots par pagatavošanas procesu.
Rolbiskvīts - Rulete23
Tā tad sākam ar nepieciešamajām sastāvdaļām. Mums nepieciešams 6 olas, 6 ēdamkarotes miltu, 6 ēdamkarotes cukura, 1 tējkarote vaniļas cukura, 1 tējkarote cepamā pulvera, šķipsniņa sāls, ievārījums vai svaigi sablenderētas ogas ruletes pildījumam.
Darbu sākam ar olas dzeltenuma un baltuma atdalīšanu tos atdalām atsevišķos traukos un olas baltumam pievienojam šķipsniņu sāls.
Nākamais ņemam olas baltumu un ar mikseri saputojam līdz stadijai, kad droši trauku varam apgriezt otrādi un olas baltums noturas traukā un nekrīt ārā.
Tālāk ņemam atdalīto olas dzeltenumu un pievienojam 6 ēdamkarotes cukura un 1 tējkaroti vaniļas cukura.
Visu dzeltenumu sakuļam ar mikseri līdz brīdim, kad viss nav tik šķidrs kā sākumā, bet ir viendabīga vidēji bieza masa.
Tikko sakultajam olas dzeltenumam pievienojam 6 ēdamkarotes miltu, kurus ar sietiņa palīdzību izsijājam. Kad esam to izdarījuši ņemam karoti un izsijātos miltus iecilājam olas dzeltenumā līdz izveidojās viendabīga masa bez redzamām miltu paliekām.
Turpinājumā ņemam saputoto olas baltumu un 1/3 daļu pievienojam olas dzeltenumam un arī to iecilājam olas dzeltenumā kamēr pazūd olas baltuma kunkuļi un izveidojās viendabīga masa un tad pievienojas pārējo olas baltumu un iecilājam arī to.
Pēc šī darba procesa gatavai masai jāizskatās apmēram šādi, kas ir viendabīga bez olu baltuma un miltu paliekām.
Tālāk ņemam cepamo pannu un cepampapīru kuru nedaudz ietaukojam ar sviestu un jau mūsu gatavo masu lejam virsū uz pannas un ar karotes palīdzību izlīdzinām visu masu vienmērīgā biezumā un liekam jau sakarsētā cepeškrāsnī uz 220 grādiem uz 10 minūtēm. Pēc cepamās pannas ievietošanas cepeškrāsnī turpmākās 10 minūtes cepeškrāsni nedrīkst vērt vaļā, jo atverot visa pacēlusies masa saplaks un vairāk nepacelsies un neizcepsies un viss darbs būs vējā.
Pēc 10 minūšu cepšanās 220 grādos mīklai vajadzētu izskatīties šādai, viena mīklas puse būs zeltaini brūna otra nedaudz gaišāka.