Vajadzīgs:
250g risoto rīsu
1l dārzeņu buljona
olīveļļa
50g sviesta
60-80g parmas siera
60ml sausa baltvīna
sāls, pipari
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 burkāni
paprika
sauja saldētas kukurūzas.
Apcep sīku sagrieztu sīpolu un ķiploku.
Pievieno burkānus.
papriku.
un kukurūzu.
Tad pievieno rīsus.
Pielej vīnu, gaida kamēr izsautējas.
Pa nelielam daudzumam lej klāt buljonu, kā iesūcies rīsos, tā lej klāt vēl.
Sarīvē sieru.
risoto pagatavošanas veidi ir ļoti daudzveidīgi! šis izskatās ļoti labs, velk uz veģitaro, pats būtu vistu pielicis klāt :)
Es reāli neko taisīt neprotu, tāpēc laikam vienkārši jāuzjautā, man šķiet, ka uznāks vēlme kaut kad šitādu uztaisīt..
Uz kādas uguns jātaisa šitas? Es, kā students, bez īsta buljona, jāaizbildinās ar tiem Maggi buljona kubiņiem, cik tādus vajag ņemt, lai sanāk tā tīri ok? Un cik tur lielu pannu vajag? Neesmu īsti pārliecināts, vai manējā tur derētu..