Ribas kolā un cūkrāceņi sālī.28
317
7
Sveiki! Nu ko, skan briesmīgi, vai ne? 😄Ribas kolā ar cūkrāceņiem sālī... Bet NĒ!!! Šitais ir tāds rijamais, ka - ja kaut vienu reizi pēc visiem maniem norādījumiem uztaisīsiet- tad ilgi neko citu neēdīsiet, bet taisīsiet tikai - šo te. 😄 Jā, un LV veikalos un tirgos cūku ribas tiks izķertas ātrāk par gaismas ātrumu. Recepti ieguvu no vienas jaukas kanāriešu pavāres. Un nedaudz par tiem cūkrāceņiem- nu LV jau šos neēd vai reti ēd, pārsvarā zemnieki šos izšvitina gružos vai atstāj uz lauka, bet ne Spānijā. Spānijā tiek speciāli audzēti mazo kartupelīšu šķirnes- kopumā visi šie kartupelīši saucas PAPAS PARA ARRUGAR. Labākā no šķirnēm- piedodiet, nosaukumu nepateikšu (esmu piemirsusi) ir apmēram 1eiro monētas diametrā un melnā krāsā- tiešām garšīgi kartupeļi. Maksā uz 5-7 eiro kilogramā un ir iegādājami specializētos dārzeņu veikalos. Madridē šos pašus melnos kartupelīšus redzēju pa 22eiro kg!!! Un visi šie mazie kartupelīši tiek vārīti kārtīgā sālsūdenī. Man šodien nav melnie kartupelīši, bet gan lielveikalā iegādātie gaišie- maksā uz pusi mazāk kā melnie. Latvijā esmu vārījusi - parastos mazos cūkrāceņus - un nav ne vainas. Nu tad sāksim..
Autora bilde
Ko mums vajag? Man ir iegādāta cūkas ribas klaviere apmēram 1kg, 1 lauru lapa, 300grami bārbekjū mērce, 2,5 glāzes kolas (man ir kaut kādā lētā, bet nav starpības- dārga, lēta. Kola ir kola), aptuveni 5 ēdamkarotes medus, malti melnie pipari, alumīnija follijs. Mazie kartupelīši aptuveni 500grami jeb 14 gabali un pusglāze rupjā sāls.
Autora bilde
Ribas noskaloju aukstā ūdenī, liekam katlā, uzlejam aukstu ūdeni, ieliekam laurlapu un vāram.
Autora bilde
No follija uztaisam "gultiņu". "Mana" gultiņa ir taisīta no 5 kārtām- lai nekur nesaplīst un mērce neiztek pa visu plāti.
Autora bilde
Ieslēdzam cepeškrāsni - gan no augšas, gan no apakšas uz aptuveni 160grādiem.
Autora bilde
Kad ribas sāk vārīties, uzņemam aptuveni 15 minūtes. Noputojam.
Autora bilde
Ribas vārījušās 15 minūtes. Izgāžam katla saturu izlietnē, ribas vēsā ūdenī noskalojam.
Autora bilde
Noskalotās ribas liekam follija "gultiņā".
Autora bilde
Lejam virsū bārbekjū mērci.