Salds, bet ar patīkamu skābumiņu – lielisks rabarberu ievārījums plātsmaizēm, desertiem, saldajiem pīrādziņiem.
Recepte no interneta.Rabarberu ievārījums piecās minūtēs22
Sastāvdaļas
1 kg rabarberu kātu
1 kg cukura
Pagatavošana
1․ Novelk virsējo miziņas slāni, rabarberus sagriež nelielos gabaliņsos.
2․ Pārkaisa ar cukuru, samaisa un atstāj uz 12 stundām, lai izdalītos sula.
3․ Liek uz vidējas uguns. Ļauj uzvārīties, pēc tam vāra 5 minūtes uz ļoti mazas uguns. Atstāj atdzesēties 12 stundas.
Neaizmirsti noņemt no virspuses putas!
4․ Atkal vāra 5 minūtes, atstāj atdzist 12 stundas un uzvāra vēl trešo reizi.
5․ Salej karsto rabarberu ievārījumu sterilizētās burkās un aizvāko.
6․ Apgriež burkas otrādi, ietin un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Pēc tam glabā vēsā vietā.