Šī korejiešu uzkoda no kraukšķīgiem dārzeņiem piesātinātā saldskābā marinādē ir ļoti vienkārši pagatavojama. Noteikti izmēģini!
Recepte no interneta. Kimči – kraukšķīga gurķu uzkoda korejiešu gaumē14

Sastāvdaļas
500 g gurķu
1 ēdamkarote sāls
Puse burkāna
5 lociņi
4 daiviņas ķiploka
10 g ingvera
Ceturtdaļa ābola
1 ēdamkarote čili pārslu
1 tējkarote cukura
1 tējkarote sojas mērces
1 tējkarote rīsu etiķa
1 tējkarote sezama eļļas
*****
Pagatavošana
1․ Gurķus nomazgā, sagriež gareniski uz pusēm, bet katru pusi – vēlreiz 4 vienādās daļās.
2․ Liek gurķus caurdurī, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 30 minūtēm.
3․ Burkānu notīra un sagriež plānos salmiņos. Lociņus sagriež 4 – 5 cm garos gabaliņos.
4․ Ķiplokus, ingveru un ābolu nomizo un sarīvē uz smalkas rīves.
5․ Rūpīgi sajauc ķiplokus, ingveru un ābolu ar pipariem, cukuru, sojas mērci, etiķi un sezama eļļu.
6․ Viegli nosusina gurķus papīra dvielī un liek bļodiņā.
7․ Sajauc gurķus ar burkāniem un lociņiem, pārlej ar mērci un rūpīgi samaisa.
8․ Pārliek gurķus tīrā burkā, uzliek vāku un liek ledusskapī uz 6–8 stundām.
Tev patiks šie raksti
