Rabarberu laikā bez rabarberu plātsmaizes neiztikt. Šogad izmantoju rabarberu maizes cepšanai ne smalkos baltos bīdeļmiltus, bet daudz veselīgākus – Pilngraudu kviešu miltus.
Tie ir milti, kurus maļot izmantots viss grauds – grauda dīglītis, kodols un grauda apvalks, kā rezultātā pilngraudu kviešu milti ir bagāti ar šķiedrvielām, minerālvielām un vitamīniem.
Parasti veikalā to cena ir vidēji 1Eiro/kg.
Aptuveni parēķināsim arī visa mana šīs dienas cepuma izmaksas.
Vakar ieraudzīju veikalā Beta svaigo raugu 100 gr. iepakojumā par 24 centiem. Rabarberus atvedu no dārza - tie man par velti.
Izlietotie produkti un cenas
Milti 700 gr ..............0,70 Eiro
Piens 0,5 l........... 0,40
Raugs 50 gr .........0,12
Cukurs 200 gr....... 0,14
Sviests 60 gr ........0,40
Olas 2 gab ...........0,20
Eļla 60 gr .............0,20
Gāze................... 0,10
Rabarbari 0,4 kg.
---------------------------------------------
Kopā 2,26 Eiro par 12 bulciņām un 33x23 cm plātsmaizi
Gatavās produkcijas svars 2kg.
Sākam darboties.
Mīklu taisu vienmēr pati mājās, jo man tas prasa mazāk laika nekā iet uz veikalu meklēt, turklāt šoreiz to gribu no veselīgiem miltiem.