Pildīts ķirbis (mēli var norīt)4
Būs vajadzīgs: puse ķirbja (vispār stilīgāk taisīt mazajos ķirbīšos, dekoratīvāk izskatās un mīkstāka iekša), maltā gaļa (šeit - ap 400 g), burkāns, sīpols, bišķi tomāta, bišķi paprikas, pāris ķiploka daiviņas, siers, zaļumi.
Sagatavojam malto gaļu - garšvielas, sīpols, ķiplox.
Sarīvējam burkānu, sagriežam tomātu un papriku.
Gaļu ar dārzeņiem 5 min apsautējam vokpannā.
Pa to laiku izgrebjam ķirbi - nepieciešams izvākt sēklas un ķeskas, viss pārējais mīxtums paliek.
Kad gaļa ar burkānu, tomātu, sīpolu un papriku apsautējusies, iepildām ķirbī. Liku ar mazu kaudzīti, viņai ir tendence saplakt.
Uzpildīto ķirbi iesaiņojam folijā, šai gadījumā - 2 kārtās. Un krāsnī iekšā - uz 220.
Pa to laiku uzrīvējam sieru un sagriežam zaļumus - tos vajadzēs mazliet vēlāk.
Šis konkrētais ķirbis bija liels un ciets, tāpēc cepšanas laix - ap 45 min. Citiem sanāk ātrāk.
Nomizojam folijas iepakojumam vāku, apkaisām ar sieru un zaļumiem.