Pikantas siera bumbiņas kā koši eglīšu rotājumi kļūs par iecienītu uzkodu. Ļoti vienkārši pagatavot, visas sastāvdaļas jau droši vien ir ledusskapī.
Pikanta Jaungada uzkoda “Eglīšu bumbas”.9
Sastāvdaļas
150 g cieta siera
1 – 2 ķiploka daiviņas
110 g olīvu bez kauliņiem
100 g biezpiena siera
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes
Daži diļļu zariņi
50 g valriekstu
2 – 3 ēdamkarotes kaltētas paprikas
*********************
Pagatavošana
1․ Cieto sieru sarīvē uz smalkas rīves. Ķiploku nomizo un sasmalcina. Pusi olīvu sagriež tievos gredzenos.
2․ Sajauc cieto sieru, ķiplokus, sagrieztās olīvas, biezpiena sieru un majonēzi.
3․ Dillēm atdala dažus tievus zariņus rotāšanai, pārējās sīki sakapā. Sasmalcina valriekstus.
4․ Ar mitrām rokām no siera masas izveido bumbiņas. Sadala trīs daļās, apviļā dillēs, riekstos un paprikā.
5․ Atlikušos diļļu zariņus sagriež 2 – 3 cm garos gabaliņos. Katras bumbiņas augšpusē iespiež veselu olīvu, tās caurumiņš iebāž dilles zariņu kā cilpiņu.