Ieraudzīju Nacionālistei tādu pat kēksu cepmo plāti kā mnējā. Man tā stāv neizmantota vairākus gadus, jo kēksiņu cepšanai man ir labākas, dziļākas formiņas. Lielās picas esmu daudzas reizes cepusi, tagad laiks izmantot ieraudzīto ideju um izcept mazas piciņas, ko nosaucu par picmaizītēm.
Plātī ir 12 bedrītes. Cepšu divas plātis, tātad 24 gab. Pamatnei rauga mīkla ar auzu pārslu piedevu. Ko un kā darīju, paskaidrots zem bildēm.

Produkti mīklai :1 glāze auzu pārslas, apm.2 glāzes miltu, 0,3 l piena, 0,5 tējkarote sāls, 1 ēdamkarote bez kaudzes cukura, 1 paciņa sausā rauga, 3 ēdamkarotes eļļas.
Pagatavošana: auzu pārslas, glāzi miltu, siltu pienu, sāli, cukuru un sauso raugu ar koka karoti smaisu bļodā, apsedzu un ļauju uzrūgt. Tad pievienoju eļļu, izjaucu vēl ar karoti, tad pievienoju pēc vajadzības miltus, samīcu ar roku , piesedzu un ļauju vēlreiz uzrūgt.

No mīklas veidoju mīklas bumbulīšus, izrullēju un lieku formiņās.

Tad katrā iesmērēju apm. pus tējkrotes Spilvas tomātu mērci - bez tās pica vairs nav manā izpratnē pica. Tad vairs nav tik būtiski ko liek vēl. Parasti, ko mājās var piemērotu atrast. Man ir garšīgs lauku speķītis, marinēts gurķis, zaļie lociņi, dilles, saldēti spināti melnie pipari, ķiploks, kaltēts timiāns un baziliks,Rasas krēmsiers ar zaļumiem. Gaļu un gurķus sagriežu gabaliņos vai salmiņos. Sasmalcinu lociņus un spinātus (neatlaidināti tie viegli salūzt). Nav būtiski kādā kārtībā minētos produktus salieku.

Sakuļu vienu olu ar karoti skāba krējuma, pievienoju pēc garšas melnos piparus, sāli, sakapātu ķiploka daiviņu, baziliku un timiānu. Var arī citas garšvielas. Katrā piciņā ieleju vienu tējkaroti no sagatavotā olas, krējuma un garšvielu maisījuma.

Tagad vajadzētu plānu siera šķēlīti, bet siera mājās nav. Uzliku plāna mīklas ripiņas

Pašā virsū plānu svaiga tomāta šķēlīti, krēmsiera pikucīti un majonēzes un zaļo lociņu dekoru. Cepu palielā karstumā 15 min.

Pirmais cepiens gatavs. Garša ļoti laba, bet nepatīk man uzliktā mīklas ripiņa- tā ir izcepta, bet nav kraukšķīga, tā kā nedaudz samirkusi no svaigā tomāta. Velti izniekota mīkla.

Otrai porcijai vairs nerullēju mīklu, bet ar glāzes dibenu izdodas ļoti labi mīklas bumbiņu iespiest bedrītē.

Pārējo daru tāpat kā iepriekš , tikai mīklas ripiņu vairs nelieku

Atkal degustācija. Šis variants man ļoti patīk.