Šodien parādīšu ļoti vieglu recepti, kā pagatavot aknu pastēti.
Garša tiešām ir ļoti laba, ļoti līdzvērtīga veikala pastētām.
Sastāvdaļas: vistu aknas (400g), sviests (20g), krējums (50ml), sīpols, sāls, garšvielas.
Šodien parādīšu ļoti vieglu recepti, kā pagatavot aknu pastēti.
Garša tiešām ir ļoti laba, ļoti līdzvērtīga veikala pastētām.
Sastāvdaļas: vistu aknas (400g), sviests (20g), krējums (50ml), sīpols, sāls, garšvielas.
Sastādaļas.
Aknas sagriež gabaliņos, sīpolu sakapā. Visu cep uz pannas.
Cepam kamēr aknas brūnas.
Liekam visu traukā un atdzesējam.
Kad aknas atdzisušas, pievienojam sviestu, krējumu, sāli un piparus.
Visu sablenderējam viendabīgā masā.
Liekam masu trauciņā, pārberam ar dillēm un smērējam uz maizes.
Lai arī vizuāli neizskatās pārāk gardi, garša ir ļoti laba.
Ļoti gruti majas pasteti saukt par lidzvertigu veikala,jo tas ir nesalidzinamas lietas..majas viennozimigi ir garsigaka un pats ari zini,kas tur ir par sastavdalam!
forši-mājas pastētes pluss ir tas, ka :
1.zini, kas lācītim vēderā
2.var pielikt da jebko, ko sirds kāro
aknas būtu jāapsvilina tikai nedaudz kopā ar sīpolu un speķīti,tad viņas ir jāapvāra,tad jāizkāš no katla,atstājot tur to šķidrumu,izlaid caur gaļas mašīnu vai sablenderē un liec atkal atpakaļ karsēties,iemet sviesta pikuci un ļauj lai uzmet burbuli,tad lej pa traukiem-smuki sarec arī. (labāk recēs,ja būs liellopa vai cūkas akna)
Ja garsha ir liidzveertiiga veikala pasteeteem, tad jau nu gan riktiigais meesls... (nekaa personiiga)