Sveiki šajā drēgnajā vasaras dienā!
Mājas bija biezpiens ar gandrīz beigušos termiņu, tāpēc nācās kaut kur izcept.
Negribējās cept ierasto plācmaizi.
Sastāvdaļas mīklai:
100g sviesta;
150g cukura;
šķipsniņa sāls;
1 ola;
250-300g miltu;
1 tējk. sodas.
Sastāvdaļas pildījumam:
400g biezpiena;
100g pūdercukura;
1 citrons;
citrona miziņa;
1 tējk. vaniļas cukura;
3 ēd.k. miltu;
brūkleņu ievārījums vai kāds cits skābais ievārījums.
Mazliet savādāka biezpienmaize9
165
0
Autora bilde
Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru un nedaudz sāls.
Autora bilde
Pēc tam pievieno vienu olu un atkal visu samikserē kopā.
Reklāma
Autora bilde
Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar sodu un ieber sviesta masā. Sākumā apmaisa visu un pēc tam kārtīgi samīca visu vienmērīgā masā.
Liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 20 minūtēm.
Autora bilde
Tikmēr gatavo pildījumu. Tā kā es gribēju, lai biezpiens ir tādā krēmīgākā masā bez graudiņiem, tad es to sablendēju. Var arī izberzt caur sietiņu. Tālāk pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, no 1 citrona izspiestu sulu, citrona miziņu, olu dzeltenumus atdala no baltumiem un 4 dzeltenumus pievieno masai, un tad vēl miltus. Ar mikseri visu sakuļ kopā.
Autora bilde
Tālāk olu baltumus saputo stingrās putās.
Reklāma
Autora bilde
Olu baltumus pievieno biezpiena masai un viegli iecilā tajā. Biezpiena masa gatava!
Autora bilde
No ledusskapja ņem ārā mīklu. Sarullē un kārto iekšā pannā. Man sanāca mazliet pa smilšainu, kā jau smilšu mīkla. Tāpēc ķepināju iekš pannas atsevišķi.
Sadursta ar dakšiņu, pa virsu uzliek cepampapīru un zirņus vaj ko citu, lai mīkla nesaceļas, un liek cepties apmēram 15 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Autora bilde
Tad izņem ārā no cepeškrāsns, iekšu apsmērē ar ievārījumu, tad lej iekša biezpiena masu un liek cepties vēl 50-55 minūtes apmēram.
Reklāma
Autora bilde
Šeit kūka jau gatava.
Autora bilde
Negribējās dekorēt, tāpēc tā vienkārši.
Labu apetīti!