Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
1
236
« 1  2  3 »

Sveiki visiem! Šis ir mans pirmais raksts. Es nelieku nevienam gatavot, to ko es šeit publicēju, bet vienkārši paskataties bildītes.
Šis ir ēdiens saucās Kabuli Palov ( Afghanistānas Nacionālais Plovs) Neteikšu, kur viņu iemācījos , bet es bērnībā ļoti bieži ēdu un tagad es to gatavoju pati. starp citu šī ir recepte ir vairāk ne kā 1000 gadus veca, es nepārspīlēju. Man ir pāris draudzenes no Afganistānas, kuras ir ēdušas manu ēdienu un slavējušas par to, ka garšo tikpat labi, kā mammas gatavots. 😂 un ka esmu tik jauna un gatavoju ēdienu, kur vajag lielu pieredzi.

Tātad viss vajadzīgais ir... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
1. Tātad, viss vajadzīgais ir redzams bildē. 3-4 burkāni ( par cik man ir liela ğimene, nepieciešami vairāk burkāni), 1 Sīpols, 1 ķiploku daiviņa ( receptē nevajag ķiploku, bet pievienoju dēļ patīkamās smaržas), 1 Sauja rozīnes ( es receptē izmantošu pusi no paciņas), Basmati rīsi ( uz katra cilvēka 1 krūze), Gaļa ( es izvēlējos liellopa galu, var arī jēru, vai teļa. Protams , izņemot cūkas), 1/2 karote Karijs , 1/2 karote ķimenes, 1 karote Plova garšviela ( var arī uztaisīt pats), Pēc garšas sāls, eļļa, Vēl cukurs priekš burkāniem ( aizmirsu pievienot bildē ).
Autora bilde
Svarīgi ir lai rīsi pirms... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
2. Svarīgi ir, lai rīsi pirms gatavošanas iepriekš ir atstāti siltā ūdenī vismaz uz 1h.
Autora bilde
Es pirmo sagriezu gaļu un... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
3. Es pirmo sagriezu gaļu un nomazgāju zem auksta ūdens vairākas reizes. Pēctam nomizoju sīpolu un ķiploku, tad sagriezu.
Autora bilde
Uz vidējas uguns grāpī es... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
4. Uz vidējas uguns, grāpī, es ielēju eļļu, kad tā ir uzkarsusi es pievienoju mazliet ķimenes un sīpolus , pēc kā cepju tos līdz tie ir zeltaini brūni.
Autora bilde
Pievienoju gaļu kuru... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
5. Pievienoju gaļu, kuru iepriekš sagatavoju un apcepju 1 minūti ar sīpoliem.
Autora bilde
Pievienoju 12 karoti kariju... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
6. Pievienoju 1/2 karoti kariju, 1 karoti Plova garšvielu, sāli pēc garšas, ķiploku, tad samaisīju kārtīgi visu un apcepu 3-4 Minutes.
Autora bilde
Tad pievienoju 4 krūzes... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
7. Tad pievienoju 4 krūzes ūdens, samaisīju un aizvēru ciet vāku. Gatavoju mazliet vairāk par 1h, jo garšo ļoti mīksta gaļa.
Autora bilde
Kamēr gatavojās gaļa tikmēr... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
8. Kamēr gatavojās gaļa, tikmēr es nomizoju burkānus un sagriezu tos gareniski, burkāna garumā.( Tā kā tas redzams attēlā)
Autora bilde
Tad uzkarsētā eļļā lieku... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
9. Tad uzkarsētā eļļā lieku cepties burkānus ( es liku pa daļām, jo man ir maza panna) un pievienoju 1/2 karoti cukura.
Autora bilde
Cepu burkānus līdz tie ir... Autors: Zilaroze Mans mīļākais ēdiens
10. Cepu burkānus, līdz tie ir mīksti. Cukurs liek burkāniem būt saldākiem.
Autora bilde
« 1  2  3 »
1
236
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [11]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
rasiks avatars
Medaļa BučiņaMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Autoklikeris
  rasiks 14.07.19 19:47
12
0

Ticu, ka garšīgi.

SAMSS avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa RainisMedaļa Zoles 3000 speles
  SAMSS 14.07.19 21:30
8
0

interesanta recepte  

weed111 avatars
Medaļa BakalaursMedaļa TrumpeMedaļa Veiksmes lāde
  weed111 15.07.19 13:05
5
0

Lieliski! Gaidīšu īstena uzbeku plova receptūru nepazūdi

blusu_kerajs avatars
Medaļa BestsellersMedaļa Admins iesakaMedaļa Sensācija
  blusu_kerajs 15.07.19 00:20
5
0

atbildot uz Toms Melderis Meldriņš komentāru " Plovs negaršo, bet izlasot rakstu un pa... "

Kā var negaršot plovs? Laikam neesi ēdis īstu plovu?

Toms Melderis Meldriņš avatars
Medaļa Spoks
  Toms Melderis Meldriņš 15.07.19 00:18
5
0

Plovs negaršo, bet izlasot rakstu un paskatoties bildes, pilnīgi pašam sagribējās.    Kapēc rīsi ir jāmērcē 1 stundu ūdenī ? Kāds varbūt var paskaidrot ?  Pats es vienmēr rīsus sākumā skaloju vienkārši siltā ūdenī, to mainot vairākas reizes, līdz vairs no rīsiem neatdalās baltais duļķis. Pēc uzvārīšanas es rīsus parasti noskaloju aukstā ūdenī un tad atsiltu pēc vajadzības, tapēc, lai viņi neliptu kopā.   Bet man ļoti interesētu zināt, kādu effektu dod tā stundas ilgā mērcēšana.

coldasice avatars
Medaļa Bila acsMedaļa Admins iesakaMedaļa Recidīvists
  coldasice 14.07.19 20:45
6
1

kā saka mans pārinieks,tad īstam plovam jābūt no auna gaļas,pārējais nav plovs..

TAS avatars
Medaļa SensejsMedaļa Priecīgus Līgo!Medaļa VUGD priekšnieks
  TAS 14.07.19 19:28  
5
0
Izskatās garšīgi!
Zilaroze avatars
Medaļa SpoksMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesaka
  Zilaroze 15.07.19 02:47  
4
0
atbildot uz Toms Melderis Meldriņš komentāru " Plovs negaršo, bet izlasot rakstu un pa... "

Tad rīsi būs garāki un kārtīgi piebrieduši, kā arī ātrāk uzvārās. Uzvārītus rīsus nekādā gadījumā nevar skalot zem auksta ūdens. ;D zem silta gan,tad likt azpakaļ katlā un uz zemas liesmas gatavot.
Zilaroze avatars
Medaļa SpoksMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesaka
  Zilaroze 14.07.19 20:54  
4
0
atbildot uz coldasice komentāru " kā saka mans pārinieks,tad īstam plovam... "

Ploviem ir 1000 recepšu, katrai valstij atšķiras. Šis ir Kabuli plovs, nevis Uzbeku.
norlatvija avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa NostradamsMedaļa Nostradams
  norlatvija 17.07.19 22:21
1
0

Ui,gaaaaards noteikti!!!

197403 avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa Patīk komentārsMedaļa Zeltrocis
  197403 15.07.19 07:36
1
2