55

 1114  0

Man ir vēl padomju laiku elektriskā vafeļu panna. Tā ir labi saglabāta un cep nevainojami. Atcerējos vecos laikus, kad cepām vafelītes un bērniem tās ļoti garšoja. Mana recepte ir ļoti vienkārša.

Produkti vafeļmīklai minimālai porcijai, no kuras iznāk 24-26 vafelītes.
Viena paliela ola, 3 ēdamkarotes skāba , patrekna, vismaz 25% krējuma,
3 ēdamkarotes ar kaudzi miltu, 2 ēdamkarotes cukura, garšai šķipsniņa sāls, vanilincukurs un vēlams kāds stiprais alkahols 1 ēdamkarote, man bija šoreiz armēņu konjaks. Ļoti labi, ja ir rums.
Mīklas pagatavošana
Sakuļu olu ar cukuru, sāli un vanilijcukuru, pievienoju vispirms 2 karotes krējuma, samaisu, tad pievienoju mīltus. Maisu, kamēr masa vienveidīga, bez kunkuļiem. Pievienoju vēl karoti krējuma, alkoholu un labi izjaucu. Jāiznāk apm. kā biezo pankūku mīklai, kas pati uz vafeļu pannas neizplūst. Mīklai jābūt patreknai. jo vafeļu pannu ar taukvielām neziež.
Vafeles no šādas mīklas ir garšīgas bez piedevām, bet man tās būs kā pieņemts pie manis.

Eh, nupat man piesprauda kaut kādu medaļu Rons sakarā ar Helovīniem. Nezinu kas tā par medaļu, bet zinu , ka Helovīniem manas vafelītes arī piestāvēs

Es šodien gatavošu dubultporciju, jo sen vafeles nav ceptas. Tālākās darbības un paskaidrojumi bildēs. Būs arī kāds derīgs padoms - lasi vērīgi.

Komentāri 55

0/2000

4.Laba ideja ar to plastmasas režģi.

 23  0 atbildēt

Šīs pannas bija zelta vērtas un joprojām ir. Mūsdienu Eiropas standartu hlami ātri savu nepilnvērtīgo mūžu nokalpo.

 21  1 atbildēt

Manas vafelītes 

 17  0 atbildēt

Vafelītes izsaktās patiesi labi.

 11  0 atbildēt

Krievu laiku vafeļu pannas ir labākas par jaunajām

 9  0 atbildēt

Man pavisam neinteresē recepte, iegāju ņamīgas bildes iečekot

 8  0 atbildēt

Atkal foršās kūciņas!

 5  0 atbildēt

Tās maliņas jau vispār smuki izskatās :))

 4  0 atbildēt

ĒST GRIBU! 

 4  0 atbildēt

  

 4  0 atbildēt

Sakardināji ar vafelēm ! 

 4  0 atbildēt

Siekalas pa visu klaviatūru. 

 4  0 atbildēt

Prātā kas nāca , izlasot virsrakstu...  

 4  0 atbildēt

Vismaz nosaukums normāls.... Tu noveco....

 3  0 atbildēt

atsuti pa pastu paris man ari :D

 3  0 atbildēt

Ir labi, bet manuprāt gardāk būtu ar vārītu iebiezināto pienu 

 3  0 atbildēt

pagaidaam nobukosim un peec tam, kad buus laiks.... :) taa sakaarojaas + veel nesen pannu kautkur virtuvee redzeeju......

 3  0 atbildēt

Noskatījos tavu recepti un pati izdomāju uzcept vafeles, bet takā rokas dega sanāca rullēt tūbiņas. Gala rezultātā pa vienu caurumu liec iekšā  vārīto iebiezināto pienu  un pa otru galu viņš nāk laukā. :D Nezini vel kādu tehniku izņemot pinceti kā var tīt tūtiņas takā tev?

 3  0 atbildēt

Noteikti arī būs jāpagatvo, tā sakārdināji pilnīgi siekalas no sevis jau sāk tecēt... 

 3  0 atbildēt

Bērnības atmiņas.👍

 3  0 atbildēt