Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
2
149

Pasaulē kātu selerijas jau lieto sen. Latvijā vēl nesen atpakaļ plašāk pazina tikai lapu un sakņu selerijas. Nemaz daudzi nezina visas kraukšķīgā, pēc izskata mazliet rabarberam līdzīgā kāta izmantošanas daudzveidību ēdienos. Vai esi mēģinājis pierīvēt kotlešu masai mērcētās baltmaizes vietā? Es šodien tos rīvēšu uz rupjās rīves, lai pievienotu maltās gaļas plācenīšiem.

Pētījumi liecina – selerijas satur ne tikai daudz vitamīnu, bet arī ap četrdesmit aromātisko vielu. Tās pamatoti uzskata par nervus nomierinošu dārzeni, kas spēj arī palielināt garīgā darba spējas.

Galvenās sastāvdaļas jau uz... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
1.

Galvenās sastāvdaļas jau uz galda. Man ir 300 gr malta vistas fileja, selerijas kātu paka, ķiploks, 2 olas, mannas putraimi, krējums. 

Rīvēt vieglāk ja seleriju... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
2.

Rīvēt vieglāk, ja seleriju kāti vēl nav apvītuši. Man tie nupat pirkti. Sarīvēju uz šo gaļas daudzumu divus palielus kātus un vienu lielu ķiplokdaivu. 

Pievienoju divas svaigas... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
3.

Pievienoju divas svaigas olas, 2 ēdamkarotes skāba lauku krējuma, vienu ēdamkaroti majonēzes, 3 ēdamkarotes ar kaudzi mannas putraimu, tējkaroti sāls. Tā kā selerijai ir jau vesela garšu buķete, pievienoju vēl tikai melnos maltos piparus.

Ar karoti samaisu bļodas... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
4.

Ar karoti samaisu bļodas saturu viendabīgā masā, kam jābūt mīkstākai par kotlešu masu. Tagad jāpagaida ar cepšanu  15-20 minūtes, lai manna sabriest un uzsūc lieko šķidrumu.

Cepu augu eļļā liekot ar... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
5.

Cepu augu eļļā, liekot ar ēdamkaroti uz sakarsētas pannas plācenīšus. 

Apcepu no abām pusēm... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
6.

Apcepu no abām pusēm zeltaini brūnus.  

Sanāca 22... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
7.

Sanāca 22 plācenīši. Tos var ēst siltus ar dažādām piedevām. Būs veselīgāk un lētāk, ja desas vietā tos liksi atdzisušus uz parastas sviestmaizes, vai atsildīsi uz karstmaizes. 

 

Mēs scaronodien... Autors: rasiks Maltas gaļas plācenīši ar kātu seleriju.
Autora bilde
8.

Mēs šodien izsalkuši bijām, un plāceņus ar selerijām rijām,

lai vairāk enerģijas dzīvei krātu, pat maizi neēdām tiem klātu. 

2
149
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [16]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
ezkins avatars
Medaļa Oranžās šausmasMedaļa RecidīvistsMedaļa Dienas doma
  ezkins 30.11.19 21:50
11
0

Gardi Tev sanaaca!   

Roterdama avatars
Medaļa MērisMedaļa RudzupuķeMedaļa Zeltrocis
  Roterdama 30.11.19 22:47  
9
0

+++

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa JubilārsMedaļa Cacans
  rasiks 30.11.19 22:13
8
0

atbildot uz ezkins komentāru " Gardi Tev sanaaca!    ... "

Es jau agrāk bez selerijas taisīju un fileju sīkos gabaliņos ar nazi griezu.  Nav nekāda vajadzība ar nazi graizīt, ja tagad var nopirkt fileju samaltu arī. Ar seleriju pirmo reizi - man patīk. Jāpamēģina būs ar cūkas malto gaļu. 

The Legend avatars
Medaļa ZeltrocisMedaļa Nedēļas hītsMedaļa Darbaholiķis
  The Legend 30.11.19 21:28  
8
0

Gardi!

norlatvija avatars
Medaļa NostradamsMedaļa RecidīvistsMedaļa Patīk komentārs
  norlatvija 01.12.19 08:59  
7
0

Bon appetit!

Jons94 avatars
Medaļa Ielej bračka!Medaļa SpoksMedaļa Veiksmes lāde
  Jons94 30.11.19 22:05  
7
0

A mannas putraimi obligāti jāliek???

Jons94 avatars
Medaļa Ielej bračka!Medaļa SpoksMedaļa Veiksmes lāde
  Jons94 30.11.19 22:13  
6
0
atbildot uz rasiks komentāru " Var jau miltus likt, bet nebūs tik labi. ... "Nu tad būs japamēģina.
ĶerCiet avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  ĶerCiet 30.11.19 22:02  
5
0

SAMSS avatars
Medaļa Duraks recidivistsMedaļa RecidīvistsMedaļa Apskāviens
  SAMSS 01.12.19 10:54
5
1

  

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa JubilārsMedaļa Cacans
  rasiks 30.11.19 22:07
4
0

atbildot uz Jons94 komentāru " A mannas putraimi obligāti jāliek??? ... "

Var jau miltus likt, bet nebūs tik labi. 

Šņabdeguns avatars
Medaļa SensejsMedaļa Ielej bračka!Medaļa VUGD priekšnieks
  Šņabdeguns 30.11.19 20:50  
4
0

👍 Labais!

gelandewagen avatars
Medaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Dienas joksMedaļa Baloni
  gelandewagen 02.12.19 11:57
3
0

mans seleriju daudz kur izmanto, gan kātos, gan lapās, gan saknē. 

piemēram, zupām buljona sastāvdaļas ir: seleriju kāti, seleriju sakne, burkāni, sīpoli, ķiploki, dažreiz paprika, pēc izvēles gaļa, kad viss normāli novārījies, (ja ir, tad gaļu izņem ārā) blenderi iekšā, visu sablenderē, un tad jau pēc zupas receptes, liek klāt jau burkānus ripiņās vai strēmelēs, kartofānus, rīsus, grūbas, utt. 

un tā sanāk garšīga zupiņa bez kaut kādām ķīmijām, un arī sīkie pucē iekšā drāzeņus lielos kvantumos.

tomēr pārāk daudz nevajag aizrauties, jo mūsu organisms patērē vairāk enerģiju nekā uzņem no selerijas pārstrādes, tāpēc 

franculicejs avatars
Medaļa BakalaursMedaļa MaģistrsMedaļa Maģistrants
  franculicejs 01.12.19 17:25
3
0

atbildot uz ezkins komentāru " Gardi Tev sanaaca!    ... "

Ezkin, kad no tevis kaut ko beidzot redzēsim?   

197403 avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa Patīk komentārsMedaļa Recidīvists
  197403 01.12.19 11:25
4
1

  

gelandewagen avatars
Medaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Dienas joksMedaļa Baloni
  gelandewagen 02.12.19 15:22
2
0

atbildot uz rasiks komentāru " Man vienmēr zaļumu dārzā daudz. Agrāk vienmēr... "

identiskā veidā sparģeļi ir balti.

kas zem plēves, tie ir balti, kas bez plēves, tie ir zaļi. 

rasiks avatars
Medaļa MaskaMedaļa JubilārsMedaļa Cacans
  rasiks 02.12.19 12:28
0
0

atbildot uz gelandewagen komentāru " mans seleriju daudz kur izmanto, gan kā... "

Man vienmēr zaļumu dārzā daudz. Agrāk vienmēr sasēju ar diegu lielu bunti, pēc novārīšanas metu ārā. Tagad, ja nav vajadzīgs dzidrais buljons, jau pirms vārīšanas garšaugus sasmalcinu un tur arī atstāju, jo organismam šķiedrvielas arī vajadzīgas. Es pat ziemai esmu sagatavojusi sablenderētu garšaugu koncentrātu tomātos. Tas ir sava veida mājas kečups, jeb garšaugu mērce. Neatņemama buljonu sastāvdaļa ir lupstājs. Tas iet kā sastāvdaļa gandrīz visos buljonu kubiņos, bet ar to ļoti jāuzmanās, ka nepārdozē. 

Nevarēju saprast kāpēc kātu selerijas veikalos tik baltas, garas un kraukšķīgas. Izlasīju, ka augot tām nosien ar melnu plēvi to daļu, kas starp lapām un zemi. Mūžu dzīvo, mūžu mācies!