16

 158  2

Pasaulē kātu selerijas jau lieto sen. Latvijā vēl nesen atpakaļ plašāk pazina tikai lapu un sakņu selerijas. Nemaz daudzi nezina visas kraukšķīgā, pēc izskata mazliet rabarberam līdzīgā kāta izmantošanas daudzveidību ēdienos. Vai esi mēģinājis pierīvēt kotlešu masai mērcētās baltmaizes vietā? Es šodien tos rīvēšu uz rupjās rīves, lai pievienotu maltās gaļas plācenīšiem.

Pētījumi liecina – selerijas satur ne tikai daudz vitamīnu, bet arī ap četrdesmit aromātisko vielu. Tās pamatoti uzskata par nervus nomierinošu dārzeni, kas spēj arī palielināt garīgā darba spējas.

Komentāri 16

0/2000

Gardi Tev sanaaca!   

 12  0 atbildēt

+++

 9  0 atbildēt

Gardi!

 8  0 atbildēt

A mannas putraimi obligāti jāliek???

 7  0 atbildēt

Bon appetit!

 7  0 atbildēt

 5  0 atbildēt

👍 Labais!

 4  0 atbildēt

  

 5  1 atbildēt

  

 4  1 atbildēt

mans seleriju daudz kur izmanto, gan kātos, gan lapās, gan saknē. 

piemēram, zupām buljona sastāvdaļas ir: seleriju kāti, seleriju sakne, burkāni, sīpoli, ķiploki, dažreiz paprika, pēc izvēles gaļa, kad viss normāli novārījies, (ja ir, tad gaļu izņem ārā) blenderi iekšā, visu sablenderē, un tad jau pēc zupas receptes, liek klāt jau burkānus ripiņās vai strēmelēs, kartofānus, rīsus, grūbas, utt. 

un tā sanāk garšīga zupiņa bez kaut kādām ķīmijām, un arī sīkie pucē iekšā drāzeņus lielos kvantumos.

tomēr pārāk daudz nevajag aizrauties, jo mūsu organisms patērē vairāk enerģiju nekā uzņem no selerijas pārstrādes, tāpēc 

 3  0 atbildēt