0, 5 kg suši rīsu
10 gab. nori – žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši
Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta
2 gab. laša filejas
1 avokado
1 svaigs gurķis
rīsu etiķe
0, 5 kg suši rīsu
10 gab. nori – žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši
Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta
2 gab. laša filejas
1 avokado
1 svaigs gurķis
rīsu etiķe
Piebildīšu, ka suši vislabāk tomēr sanāks ar speciāliem suši rīsiem, kuri pareizi apstrādāti nelīp un ir pietiekami irdeni, turklāt tos var nopirkt gandrīz ikvienā veikalā. Arī pārējās minētās sastāvdaļas vislabāk pirkt jau gatavas, jo tās garšos vislabāk un pats suši tīšanas process jau ir pietiekami pinķerīgs, lai vēl noņemtos ar pamatsastāvdaļu gatavošanu. Un, ja nu ar pirmo reizi nesanāk, tad noteikti iesaku apbruņoties ar pacietību, jo rezultāts patiešām ir labs!
Šis process ir ļoti svarīgs, jo no rīsu kvalitātes būs atkarīga suši garša. Rīsus liek vēsā ūdenī un 20 min. ļauj mērcēties. Tad tos nokāš un noskalo. Procesu vēlreiz atkārto. Kad rīsi pēdējo reizi noskaloti, liek tos katlā un pielej apm. 0,75 l ūdens un uz lēnas uguns vāra 20 min. Atcerieties, ka rīsus maisīt nedrīkst! Kad rīsi uzvārījušies un 5 minūtes pastāvējuši, pievienojam 6 ēdk. rīsu etiķa un tikai tad ar koka lāpstiņu lēnām iecilājam rīsos. Rīsus atdzesējam.
Pildījumam var izmantot gan manis minētās sastāvdaļas, kas ir vispopulārākās, gan arī eksperimentēt un izvēlēties savas.
Man kompānijā ar draugu taisot sanāca tik resns suši, ka nosaucām to par nigga di** maki.
Būtu smieklīgi ja tas būtu kādas gaļas ēdiens un pēc suņa bildes nākošā būtu, sagriezta gaļa uz dēlīša
es vienmēr nori uz pusēm salaužu, kā arī nevajag visu nori aplipināt ar rīsiem.
Tā suņuka bilde...
Bet vispār, neesmu nekad taisījusi sušī mājās. Dēļ šī raksta saņēmos un noteikti tuvākās nedēļas laikā uztaisīšu. Jau tagad siekalas tek. Šķiet, šovakar apmeklēšu kādu sušī iestādi, nevis double coffee.
pārvāriji rīsus :P proporcijai ar ūdeni izmanto 1:1 vai 1:1,3 .... tad savāks graudaini
Pie šī visa klāt iesaku vēl filadelfijas sieru nebūs tik pliekans un garšos fantastiski, ja vien nav alerģija pret šo sieru!!! :D Pats agrāk neēdu, bet draudzene piespieda un kļuvu par vislielāko fanu!!!
nekad neesmu mājās taisījis tos suši, jo restorānos ir diezgan lēti viņi. Cik tev izmaksāja sataisīt šitos visus gabaliņus? Redzēju rimī to kikkoman sojas mērci drausmīgi dārga ir, nesaprotu kā suši restorānos dod to sojas mērci klāt veselas 2 pudelītes, kas maksā pie 2 ls katra, ja nemaldos, un tu tik pasūti suši pa 1.5 ls :D
Ieteikums-nākošreiz rīsus arī krāmē vienā maliņā ar pārējām sastāvdaļām,tad sanāks smuks standarta suši ar biezāku maliņu,nevis spirālveida!
Man atkal jautājums par sushi lapām.. Kad es mēģināju taisīt sušī, viss garšoja labi, bet ar tām lapām nebija kaut kas kā vajag. tādas sausas un pretīgas.. Pirms taisīju sušī, biju restorānā, kur tie garšoja perfekti, bet mājās, kad mēģināju.. phe.. Tās lapas nevajag ar kaut ko, nez, samitrināt, vai pamērcēt kaut kur? Gribu kādreiz atkal pagatavot, bet tās lapas.. Ja kāds zin, padodat man atbildi..