3

 52  1

Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas: Milti no 250 g (280)

Olas 1

Ūdens ap 80-100 ml

Augu eļļa

1 tējkarote sāls

1/2 tējkarote maltās gaļas

300 g sīpols 1 sāls

Pipari pēc garšas

Miltus ar olu, ūdeni, eļļu un sāli izmīca. Mīklai ir jāatlec no rokām un jābūt ļoti labi izmīcītai. No mīklas izveido kukulīti, apsedz to noliek uz 10 -15 minūtēm lai nedaudz atpūšas. Kamēr mīkla atpūšas, maltai gaļai pievieno garšvielas un sīpolu. Gatavu mīklu sadala uz pusēm izrullē, pēc iespējas plānāk, bet ne tik plāni, lai spīdētu galds cauri. Lai mīkla neliptu pie galda, apakšā paberam miltus. Izrullētu mīklu liekam virsū pārkaisītai ar miltiem formā,tad liekam pildījumu un pārsedzam ar mīklas izrullētu otro daļu. Ar rokam nedaudz izlīdzinām un ar mīklas rulli izspiežam pelmeņus. Gatavos pelmeņus liek vārīties verdošā ūdenī, kam pievienotas sāls, lauru lapa. Pelmeņus vāra 10 min. Pasniedz ar skābu krējumu un sakapātiem zaļumiem. Lai labi garšo!

Komentāri 3

0/2000

👍

 1  0 atbildēt

Uuuu, pelmenis, vienīgi mājās nav tās metāla pelmeņu formas un ar rokām slinkums locīt! 😄

 1  0 atbildēt

👍

 0  0 atbildēt