Recepte pa ātro atrasta internetā, varbūt kādam spocēmnam var noderēt. Gatavo un es tev novēlu veiksmi.
Mājās gatavota mērcīte “Hrenovina” 15 minūtēs!11
Sastāvdaļas
1 kg tomātu
100 g mārrutka saknes
80 g ķiploku
2 tējkarotes sāls
2 tējkarotes cukura
1 ēdamkarote (6% – 9% etiķa)
Pagatavošana
Mārrutka skani nomizo, ķiplokus noloba. Tomātiem noņem kātiņu.
Visus produktus sagriež gabaliņos, liek blenderī.
Pievieno sāli, cukuru, etiķi (var etiķi nelikt) un 10 minūtes blendē.
Pateicoties dabīgajiem konservantiem – ķiplokiem un etiķim – “hrenovina” glabājas aizvērtā stikla burciņā ledusskapī pāris
nedēļas.
Padoms. Var izmantot arī gaļas mašīnu, tikai tad katrs produkts jāmaļ atsevišķi, bet pēc tam jāapvieno, pieliekot garšvielas un etiķi. Lai “neraudātu”, maļot mārrutkus, uz gaļas mašīnas uzvelk plastmasas maisiņu un to aizsien.