Pievienojam pienu un turpinam maisīt.
Pievienojam sieru, samaisam un mērce gatava, varam ņemt nost no uguns.
Pievienojam pienu un turpinam maisīt.
Pievienojam sieru, samaisam un mērce gatava, varam ņemt nost no uguns.
Turpinājumā liekam varīties lazanjas makaronu plāksnītes. Tās jāvāra ūdenī tik ilgi, kamēr kļūst elastīgas un vairs nav cietas. Noņemam no uguns pildāmo masu un varam klāt pirmo kārtu lazanjai, tā sastāv no lazanjas plāksnītēm.
Otrajā kārtā liekam mērcīti.
Pēc tam liekam pa virsu masu un varam tai pa virsu salikt arī sieru, tomātus uc.
Pēc tam liekam vienu kārtu, kas sastāv no lazanjas plāksnītēm ( sanāca neliela aizķeršanās) un pēc tam vienu kārtu ar mērci.
Pēc tam nāk kārta ar masu un viena kārta ar mērcīti.
Noslēdzam lazanju ar vienu kārtu lazanjas plāksnītēm. Varam dekorēt ar sieru un dažādiem citiem produktiem.
Pēc tam liekam lazanju cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm 200 grādu temperatūrā.
Buon appetito! :)
Tās nebūs manas negatīvās emocijas, bet ieteikums! Mērcei ir jābūt šķidrākāi, tajā mērcītē arī tad makaroni gatavojās un viss pārējais, un pati lazanja ir sulīgāka! Par to ka viņa tāda šķidra, par to nav jābaidās, jo makaroni daudz sevī uzsūc.Tas tikai tā, ja gribēsi gatavot vēlreiz!
Bet Tev un Tavai draudzenei priekš pirmās reizes ir lieliski izdevies.
Mmm, riktīgi sakārdināji ! Noteikti tagad došos uz savu virtuvi kko uzmeikot!;D
es gan ieteiktu virsu apliet ar saldo krējumu + plus apbērt ar sarīvētu sieru (un tad apliet ar sado krējumu + dillītes), tad virsējās plāksnes ir mīkstas un foršas.. vēl apklāt ar folliju, lai siers nepiedeg un viss vienmērīgi izkarsējas..
Nu beshamels galīgi garām un varetu priekš pirmās reizes ieverot kaut kādu jēdzīgu kārtu secību...
tas ir ēdiens ar lazanjas plāksnēm, nevis lazanja.
lazanjā gaļai pievieno dažādas garšvielas (tai skaitā ķiploks, kura arī tev nav), un nekādi burkāni un paprika arī nepiederas lazanjai.
bet šis ēdiens noteikti jau ir "lazanja tavā gaumē" :D:D