Zeltainas nūjiņas ar aromātisku sieru var pasniegt kā vieglu uzkodu pie alus vai vienkārši tāpat, papildinot ar biezu mērci.
(Atrasts internetā)
Zeltainas nūjiņas ar aromātisku sieru var pasniegt kā vieglu uzkodu pie alus vai vienkārši tāpat, papildinot ar biezu mērci.
(Atrasts internetā)
Sastāvdaļas
100 g siera
100 g sviesta
120 g miltu
1 šķipsniņa sāls
1 ola
Sezama sēkliņas pēc vēlēšanās.
*********
Pagatavošana
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °С. Pannu izklāj ar cepamo papīru.
2․ Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Aukstu sviestu – uz rupjas.
3․ Miltus sajauc ar sāli un saberž sīkās drupatās kopā ar sviestu. Pievieno sieru un olu, iejauc mīkstu mīklu.
4․ Izrullē mīklu plānā loksnē un sagriež strēmelēs. Pārkaisa ar sezama sēkliņām, liek uz pannas un cep aptuveni 20 minūtes zeltaini brūnas.