Šodien Tomiem vārda diena! Vakar uz ātro uzmeistaroju kliņģeri, lai šodien var apsveikt. Kliņģera mīklas recepte vecā, ko vari izlasīt
https://spoki.lv/receptes/Klinger-maize/895106
Šoreiz mīklai pievienoju kurkumu, lai tā skaisti dzeltena.
Šodien Tomiem vārda diena! Vakar uz ātro uzmeistaroju kliņģeri, lai šodien var apsveikt. Kliņģera mīklas recepte vecā, ko vari izlasīt
https://spoki.lv/receptes/Klinger-maize/895106
Šoreiz mīklai pievienoju kurkumu, lai tā skaisti dzeltena.
Divus vienādus mīklas gabalus saplacinu kā bildē redzams. Vidiņos iekaisu mazliet baltās šokolādes čipsus un iegriezu vienu mazo Marss šokolādes batoniņu.
Ierulēju pildījumu, savērpu mīklu un saviju striķī.
Šoreiz būs apaļš kliņģeris.
Vēlreiz uzraudzēju, tad noziežu ar olu un pārkaisu ar drupatām (milti, cukurs, sviests un mandeļu esence garšai). Ielieku viducī burku, lai neaizrūgst caurums.
Vēl mazliet paraudzēju , izņemu no vidus stikla burku un lieku sakarsētā cepeškrāsnī cept. Kliņģeris uzrūdzis pabiezs, tāpēc cepu 45 min. Vēl siltu pārkaisīju ar pūdercukuru. Ieliku kastē un uz lodžijas noliku uz nakti, lai atpūšas.
Šorīt tā sagadījās, ka bija mājās vārītais krēms, tas arī labi noderēs. Vēl pēdējās svaigās dzērvenes arī noder.Tāds rezultātā iznāca - liels un resns.
Lai labi garšo!
Dažreiz cepu no tādas pašas mīklas šādas formas kliņģeri.
Laikam šis ir tavs šī gada pēdējais cepiens bez Ziemīšu tematikas?
Nākamais būs ar Salaveci un rūķīšiem?