Kad ļoti sagribas kliņģeri, bet nav lielas cepeškrāsns, no kliņģera mīklas cepu kukulīšus.
Mīklu vienmēr gatavoju pati. Mana recepte sen pārbaudīta un pavisam vienkārša:
uzsildu bļodā 300 gr piena, pievienoju, pustējkaroti sāls, ēdamkaroti cukura, divas glāzes mannas putraimu, paciņu sausā rauga, piesedzu ar dvieli un raudzēju vismaz stundu, pārīs reizes apmaisot. Aizdaram sajaucu 2 ēdamkarotes biezu lauku krējumu, 1/4 glāzes augu eļļu, 2 ēdamkarotes cukuru ar vienu olu (labāk būtu tikai ar 3 olu dzeltenumiem). Garšai škipsniņu kardamona pulveri un karoti rīvētas apelsīnu miziņas cidoniju sīrupā.
Aizdaru sajaucu ar ieraugu, pievienojot 2 glāzes miltu, tad pievienoju noplaucētas, miltos apviļātas rozīnes un sākas lielais mīklas mīcīšanas darbs ar roku. Jāmīca kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām un trauka, pievienojot vēl pēc vajadzības miltus. Piesedzu ar dvieli un atkal raudzēju 1-2 stundas, vairākkārt sabakstot, lai neizkāpj no trauka.