Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
166

Kad ļoti sagribas kliņģeri, bet nav lielas cepeškrāsns, no kliņģera mīklas cepu kukulīšus.

Mīklu vienmēr gatavoju pati. Mana recepte sen pārbaudīta un pavisam vienkārša:

uzsildu bļodā 300 gr piena, pievienoju, pustējkaroti sāls, ēdamkaroti cukura, divas glāzes mannas putraimu, paciņu sausā rauga, piesedzu ar dvieli un raudzēju vismaz stundu, pārīs reizes apmaisot. Aizdaram sajaucu 2 ēdamkarotes biezu lauku krējumu, 1/4 glāzes augu eļļu, 2 ēdamkarotes cukuru ar vienu olu (labāk būtu tikai ar 3 olu dzeltenumiem). Garšai škipsniņu kardamona pulveri un karoti rīvētas apelsīnu miziņas cidoniju sīrupā.

Aizdaru sajaucu ar ieraugu, pievienojot 2 glāzes miltu, tad pievienoju noplaucētas, miltos apviļātas rozīnes un sākas lielais mīklas mīcīšanas darbs ar roku. Jāmīca kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām un trauka, pievienojot vēl pēc vajadzības miltus. Piesedzu ar dvieli un atkal raudzēju 1-2 stundas, vairākkārt sabakstot, lai neizkāpj no trauka.

Izrūguscarono mīklu dalu... Autors: rasiks Kliņģer-maize
1.

Izrūgušo mīklu dalu divās daļās. Katru daļu izstiepju desā un saviju. Divi savīti kukulīši jau uz plāts.

Autora bilde
Kamēr kokulīscaroni uzrūgst... Autors: rasiks Kliņģer-maize
2.

Kamēr kokulīši uzrūgst, turpat bļodā ieberu karoti cukura, karoti miltu un piegriežu mazliet svaigu sviestu.

Autora bilde
Saberžu drupatas... Autors: rasiks Kliņģer-maize
3.

Saberžu drupatas apkaisīšanai.

Autora bilde
Uzrūguscaronos... Autors: rasiks Kliņģer-maize
4.

Uzrūgušos kukulīšus pārziežu ar sakultu olu un pārkaisu ar drupatām. Lieku sakarsētā cepečkrāsnī.

Autora bilde
Pēc 20 minūtēm... Autors: rasiks Kliņģer-maize
5.

Pēc 20 minūtēm kliņģermaizīte izcepta.

Autora bilde
Prasās man kukulīscaronus... Autors: rasiks Kliņģer-maize
6.

Prasās man kukulīšus pārkaisīt ar pūdercukuru, bet tā mājās nav. Izdomāju to uztaisīt no cukura ar blenderi un tas izdevās.

Autora bilde
Tenbspmana kliņģermaizīte... Autors: rasiks Kliņģer-maize
7.

Te mana kliņģermaizīte dziest un gaida savus ēdējus. 

Autora bilde
Viegla kā pūka garda kā kūka... Autors: rasiks Kliņģer-maize
8.

Viegla kā pūka, garda kā kūka! Pamēģini izcept arī tādu!

Autora bilde
0
166
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [7]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
blusu_kerajs avatars
Medaļa BestsellersMedaļa Admins iesakaMedaļa Sensācija
  blusu_kerajs 07.07.19 12:20
14
0

Rasik!

Varbūt tām kliņģeru bildēm vajadzēja uzlikt aizmiglojumu?

Cilvēkiem ar vājiem nerviem tevis radītais apetītes uzbudinājums var būt bīstams!

spoku dienas joks

General avatars
Medaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa DeputātsMedaļa Admins iesaka
  General 07.07.19 15:38
6
0

Om ņom ņom  

  

rasiks avatars
Medaļa RudzupuķeMedaļa Patīk rakstsMedaļa Redaktors iesaka
  rasiks 07.07.19 12:52
4
0

atbildot uz blusu_kerajs komentāru " Rasik! Varbūt tā kliņģeru bildēm vajad... "

Nepārspīlē!

SAMSS avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Autoklikeris
  SAMSS 07.07.19 19:27
4
0

  

Arnis Kalējs@speles avatars
Medaļa Man ir kredītsMedaļa ViktorsMedaļa Krustvardu menesa top1
  Arnis Kalējs@speles 08.07.19 08:48
2
0

jā, bērnības garša ...   

rasiks avatars
Medaļa RudzupuķeMedaļa Patīk rakstsMedaļa Redaktors iesaka
  rasiks 08.07.19 10:23
2
0

atbildot uz Arnis Kalējs@speles komentāru " jā, bērnības garša ...    ... "

Paldies par novērtējumu.

Zināšanai - esmu atradusi arī šodien rūpnieciski ražotu ogu maizi, kas ir bez liekām piedevām un ar padomju laiku ogu maizes garšu, ko daudzi vēl, siekalas tecinot, atceramies. Tā ir Bēnes maizes ceptuvē ražotā ogu maize, nopērkama arī Rīgā Rimi veikalos. Iesaku pamēģināt!

norlatvija avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa RecidīvistsMedaļa Recidīvists
  norlatvija 08.07.19 16:07  
0
0
Grrrrrr! KLIŅĢERIS!!!