Nu ne jau vienu māju tālāk! 😄
Te eZZiiC kā oficiants uzstājas, ha ha! 😛
Līdz Jāņiem jāuzspēj tos rabarberus izmantot. Pirmā ķīseļa prove neizdevās, sanāca ievārījums 😄 Nu ko, ķepeles nenolaižam, ieslēdzam trešo pārnesumu un uz priekšu!
Nu ne jau vienu māju tālāk! 😄
Te eZZiiC kā oficiants uzstājas, ha ha! 😛
Līdz Jāņiem jāuzspēj tos rabarberus izmantot. Pirmā ķīseļa prove neizdevās, sanāca ievārījums 😄 Nu ko, ķepeles nenolaižam, ieslēdzam trešo pārnesumu un uz priekšu!
Aiziet - notīrām un sašņikājam rabarberus, liekam vārīties.
Pa to laiku mākslinieciski sagriežam zemenes.
Piegatavojam cukuru un cieti. Kā rabarberi uzvārās, tā cukuru klāt. Kā atkal uzvāras, tā cieti, atšķaidītu ar ūdeni, pakāpeniski klāt.
Un kā uzmet pirmo burbuli, klāt zemenes un uguni nost!
Apkaisām cmukumu ar cukuru, lai plēve neiedomājas uzrasties, un atdzesējam.
Kārtībnieks,ķīselis atdzisis, var baudīt.
Kam glāzīti veselīgā garduma? 🙂
Bērnības laikos rabarberu ķīselis ar baltmaizi bija gardums nummur viens!!!
Man lūdzu 1,5 pintes.
https://media.tenor.com/images/eb94a322d32ad10a7855af92f00522f4/tenor.gif
Var arī pēc Jāņiem, bet jāņem jaunie dzinumi.
Zemeņu nav man izmantošu kā piedevu jāņogu sulu.