Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
1
78

Sveiki visiem! šodien es vēlos pagatavot Ghormeh Sabzi , jeb latviski "sautētā gaļa ar zaļumiem" ( es protu Persiešu valodu, nevajag man pārmest par tulkojumu, jo daži vārdi netulkojās smi: es nevienam nelieku gatavot, vienkārši vēlos padalīties ar savām bildītēm, kā es gatavoju.

Viss ko es izmantošu redzams... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
1. Viss, ko es izmantošu redzams ir attēlā. Dažādi zaļumi: Koriandrs, pētersīļi , svaigi loki, dilles. (Pēc gaumes var pievienot spinātus, bet man viņi negaršo) ,1 sīpols, 1 ķiploka daiviņa, 1 žāvēts laims ( man nebija, jo veikalos tādu garšvielu nepārdod, tāpēc izmantošu svaigu, kā laima sulu), Gaļa (liellopa vai teļa, izņemot cūkas), pupiņas (bez nekādām piedevām), Tomātu biezenis ( var izmantot arī svaigu tomātu, bet tad ir jānomizo un jāsablenderē), eļļa, karijs, sāls , pipari.
Autora bilde
Smalki sakapāju sīpolu un... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
2. Smalki sakapāju sīpolu un ķiploku, kā arī sagriezu smalkos kubiciņos gaļu un nomazgāju zem auksta ūdens.
Autora bilde
Uz vidējas liesmas grāpī... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
3. Uz vidējas liesmas, grāpī uzkarsētā eļļā apcepu 2 minūtes sīpolus, tad pievienoju ķiploku un apcepu līdz tie ir zeltaini brūni, tad pievienoju 1/2 karotes Kariju.
Autora bilde
Rūpīgi samaisot sīpolus ar... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
4. Rūpīgi samaisot sīpolus ar kariju, pievienoju gaļu un atkal samaisīju to un apcepu ~4min, tad pievienoju pēc garšas sāli gaļai un ielēju 3 krūzes ūdens, tad aizvēru ciet vāku un gatavoju gaļu 1h, vai līdz gaļa ir mīksta un gatava.
Autora bilde
Pa to laiku kamēr gatavojās... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
5. Pa to laiku, kamēr gatavojās gaļa, es nomazgāju zaļumus un tos smalki sagriezu.
Autora bilde
Tad ar nedaudz eļļu uz zemas... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
6. Tad ar nedaudz eļļu, uz zemas uguns apcepu tos pannā.
Autora bilde
Kad zaļumi ir gatavi es... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
7. Kad zaļumi ir gatavi, es pievienoju nedaudz kariju un samaisu.
Autora bilde
Kad gaļa ir gatava pievieno... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
8. Kad gaļa ir gatava, pievieno zaļumus no pannas un pupiņas ( ja tās ir konservētās, tad nomazgā zem ūdens) , rūpīgi samaisīju , tad pievieno kaltēto laimu, bet man tāda nav ( tas dod tikai smaržu ēdienam).
Autora bilde
Tad es pievienoju 1 karoti... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
9. Tad es pievienoju 1 karoti tomātu biezeni, vai svaigu tomātu, samaisu visu.
Autora bilde
Pievienoju 1karoti laima... Autors: Zilaroze Kaut kas no Persiešu virtuves.
10. Pievienoju 1karoti laima sulu, sāli, piparus pēc garšas. Es liku 1 karoti piparus un 1/2 sāli. tad aizvēru ciet vāku un gatavoju vēl ~15 min , lai sasūcas viss gaļā, šķidrumam ēdienā ir jābūt, bet ne tik daudz kā zupā.
Autora bilde
1
78
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [4]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
SAMSS avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa RainisMedaļa Zoles 3000 speles
  SAMSS 17.07.19 22:25
1
0

  

ĶerCiet avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  ĶerCiet 18.07.19 13:23  
1
0
sieča tek 😜
Zilaroze avatars
Medaļa SpoksMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesaka
  Zilaroze 18.07.19 13:28  
0
0
atbildot uz ĶerCiet komentāru " sieča tek 😜 "

Varu uzcienāt,lai netek.
ĶerCiet avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  ĶerCiet 18.07.19 14:22  
0
0
atbildot uz Zilaroze komentāru "Varu uzcienāt,lai netek. "

Mmm... jāiet ciemos 😜😊