Vakar tika atvestas avenes, daļu apēdām svaigā veidā, daļa palika. A kur likt? Saldētavā jau pietiekami sasaldētas avenes, svaigā veidā ilgi turēt nedrīkst, jo aizies postā, tad nu izdomāju uztaisīt šos "aveņu siera kūkas" braunijus.
Kaut kas garšīgs!18
Brauniju masai vajadzīgs:
115g mīksta sviesta;
100g cukura;
110g brūnā cukura;
2 olas;
1 tējk. vaniļas ekstrakta;
125g miltu;
30g kakao;
šķipsniņa sāls.
Krēmam vajadzīgs:
230g maskarpones siera;
190g grieķu jogurta;
2 olas;
50g cukura;
2 ēd.k. miltu;
2 tējk. vaniļas ekstrakta;
avenes (drīkst likt tik, cik grib).
Sākumā ieliekam bļodā sviestu, pieberam parasto un brūno cukuru, un visu sakuļam kārtīgi kopā.
Tad sviesta masai pievienojam olas un vaniļas ekstraktu. Atkal sakuļam kopā visu. Pievienojam masai klāt miltus, kakao un mazliet sāli un atkal sakuļam. Izveidosies tāda ļoti pastingra masa, bet tādai tai arī jābūt. Protams, sagatavo pannu, kurā ceps un tajā ievieto šo masu. Tikmērarī ieslēdzam cepeškrāsni.
Gatavojam krēmu! Bļodā ieliekam krēmsieru, jogurtu, olas un vaniļas ekstraktu. Tad ar mikseri visu sakuļam viendabīgā masā.
Pievienojam miltus un cukuru, un atkal pakuļam. Ar dakšu saspaidām avenes un arī tās pievienojam krēma masai un kārtīgi samaisām.
Aveņu-siera krēmu pievienojam brauniju masai un uzreiz liekam iekšā cepeškrāsnī cepties apmēram 40 minūtes.
Kad gardums ir izcepies, ņemam laukā no krāsns un noliekam malā, lai padziest, un tikai TAD ņemam nost apaļo formu un sākam griezt pa gabaliņiem. Protams, vari arī griezt pa kūkas gabaliņiem, bet es griezu pa gabaliņiem kā braunijiem pienākas.
P.S. Šis skaitās kā kakao braunijs, jo īstajiem braunijiem galvenā sastāvdaļa ir šokolāde.
Šādi viņi izskatās sagriezti!
Un jā, ar cukuru krēmā nevajag pārcensties, jo pamatne jau ir ļoti salda un avenes tieši piedod to foršo skābumu.