local-stats-pixel

Karamelizētas mandeles30

Uz mēles kūstošs Ziemassvētku kārums. :))


Tev būs nepieciešams:

100gr mandeles

100gr cukurs

2 tējkarotes vaniļas cukurs

1 tējkarote kanēlis (nav obligāti)

70ml ūdens

šķipsniņa sarkanie čili pipari ( var iztikt)


Pagatavošana:

1. Lejam pannā ūdeni, pievienojam mandeles, cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.


2. Sākam vārīt, kārtīgi maisam.


3. Kad ūdens būs uztvaicējis mandelēm vajdzētu būt apcukurotām (aplipušām ar cukuru), lai iegūtu karamelizētas mandeles, tās ir jāturpina cept ~2min, līdz cukurs izkusis.


4. Steigšus ņemam mandeles nost no pannas. Ar dakšiņu palīdzību tās atdalām vienu no otras.


5. Karamelizētās mandeles ir atdzisušas. Liekam traukā un sākam mieloties!


Un, pannu liekam mērcēties izlietnē, lai vēlāk būtu vieglāk nomazgājama :)


Visiem siltus un gaišus Ziemassvētkus! :)

194 0 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 30

0/2000

jau kārtējo reizi man sieķis līdz grīdai. :D

20 0 atbildēt

Mājās gatavoju mazliet savādāk - pannā saliku mandeles, kamēr graudējas, pievienoju nedaudz vīna, pagaidu kamēr alkohols sāk garot ārā, pievienoju medu un cukuru, , tikmēr bļodā sagatavoju cukura, kanēļa maisījumu un pannas saturu ieliektu bļodā, ātri maisu un mandeles ir aplipušas ar kanēļa,cukura maisījumu un ir superīga ziemassvētku garša. bez tam, nav jāčakarējas ar dakšiņu, lai kaut ko atdalītu, tās vienkārši izber uz dēlīša, lai atdziest un viss :)

8 0 atbildēt

man jau sen gribējās uzzināt to gardo mandeļu recepti!!!!Liels tev paldies, ka ieliki šo gardo riekstiņu recepti!!!

2 0 atbildēt

Vinčiks jāmauc klāt !

2 0 atbildēt

ir ok, bet pagaidām esmu paēdis :D

2 0 atbildēt

šitie ir garšīgi, jā! .   emotion

2 0 atbildēt

viss ja kas ir pareizi

1 0 atbildēt

Kūst mutē nevis biksēsemotion

1 0 atbildēt

Paldies par recepti emotion

iespējams, ka tas ir viens no garšīgakājiem našķiem ever emotion

1 0 atbildēt

Šitās es esmu atēdies :D 

1 0 atbildēt

aa viens jautajus... vinjs jataisa uudens peldee? vai vienkārši panā jacepj? es pa taisno panā cepu nesanāca gluži kā bildēs bet garšīgi ir tas galvenais!... pašlaik ēdu baigi labie... varbūt man nesanāca gluži pareizi dēļ tā ka pieliku pa maz cukuru un Vaniļļu bet kanēli gan es pārspīlēju :D

1 0 atbildēt

kraujkskiigii

1 0 atbildēt

1. Lejam pannā ūdeni, pievienojam cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.

2. Sākam vārīt, kārtīgi maisam.

3. Kad ūdens būs uztvaicējis mandelēm vajdzētu būt apcukurotām (aplipušām ar cukuru), lai iegūtu karamelizētas mandeles, tās ir jāturpina cept ~2min, līdz cukurs izkusis.

 

Mandeles mistiski pašas pievienojušās? Viņas jāpieliek kad viss sākas vārīties un jāmaisa, vai kad bliež iekšā cukuru un pārējos brīnumus?

2 1 atbildēt

emotion Jauks raksts! Es tikai zinu, ka piemēram liek cukuram klāt sviestu, un tad veidojas riktīgas karameles. emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😀

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Izskatās jau garšīgi. emotion

0 0 atbildēt

tie nav , gadijuma tie garšīgie riekstiņi, ko pardod Igainijā -Vectallinā?

ņam, nām.

0 0 atbildēt