Uz mēles kūstošs Ziemassvētku kārums. :))
Tev būs nepieciešams:
100gr mandeles
100gr cukurs
2 tējkarotes vaniļas cukurs
1 tējkarote kanēlis (nav obligāti)
70ml ūdens
šķipsniņa sarkanie čili pipari ( var iztikt)
Pagatavošana:
1. Lejam pannā ūdeni, pievienojam mandeles, cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.
2. Sākam vārīt, kārtīgi maisam.
3. Kad ūdens būs uztvaicējis mandelēm vajdzētu būt apcukurotām (aplipušām ar cukuru), lai iegūtu karamelizētas mandeles, tās ir jāturpina cept ~2min, līdz cukurs izkusis.
4. Steigšus ņemam mandeles nost no pannas. Ar dakšiņu palīdzību tās atdalām vienu no otras.
5. Karamelizētās mandeles ir atdzisušas. Liekam traukā un sākam mieloties!
Un, pannu liekam mērcēties izlietnē, lai vēlāk būtu vieglāk nomazgājama :)
Visiem siltus un gaišus Ziemassvētkus! :)