Kāds našķītis uz galda, kādam vakaram. Lieki noderēs tiem cilvēkiem, kam garšo saldas lietas, kā ari pacienāt savus draugus ar pašmāju gardumiem.
Kāds našķis.12
Sākumā sāksim ar saldo desu. Ļoti vienkārša recepte ar minimālām piepūlēm un tikai viena trauka mazgāšanu.
Ņemam 0,5kg saldo salmiņu (es nopirku tirgū lielos salmiņus, var arī mazos) un vienā kārtā izklājam uz cepampapīra, kas ieziests ar sviestu.
Ūdens peldē izkausējam 100g sviesta, pieberam 0,5kg konfektes "Gotiņa" (es salauzu uz pusēm, lai ātrāk izskūst). Maisot karsējam, līdz gotiņas izkusušas un no sviesta un konfektēm ir izveidojusies viendabīga masa. :)
Karstu izlejam uz salmiņiem
Ar karoti izlīdzinām pār visiem salmiņiem, neaizmirstam arī galiņus.
Ar sviestpapīra palīdzību satinam ruleti (līdzīgi kā ar paklājiņu tin suši)
Tad ietinam atpakaļ sviestpapīrā un liekam ledusskapī uz pāris stundām, bet labāk jau uz visu nakti. Pirms likšanas ledusskapī es vēl ietinu maisiņā un, ik pa laikam apgriežot, paturēju to vertikālā stāvoklī uz galda, lai pēc iespējas saglabātu apaļu formu.
Attinam, sagriežam un mielojamies.
Izskatās feini un garšo feini. Pie tam - te atkal var variēt, ja gribat tumšāku - liekam klāt kakao, tāpat var likt riekstus u.t.t.
Katliņā ielejam 1/4 glāzes ūdens, 1/2 glāzes medus, 3/4 glāzes cukura un maisot sildām uz lēnas uguns, līdz viss ir izkusis, izveidojusies viendabīga masa, bet neļaujam sākt vārīties. Tad noņemam no plīts un atdzesējam līdz istabas temperatūrai. Tad pievienojam 2,5 glāzes miltu, kuros jau iesijāta 1/2 tējkarotes sodas, piesitam klāt divas olas, 50g sviesta un pievienojam garšvielas (es pievienoju tirgū pirktās piparkūku garšvielas, jo faktiski šī jau ir viena no piparkūku mīklu daudzajām variācijām, tikai bez pipariem). Visu dūšīgi maisām, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām ~ 10 min.
Tad veidojam sēņu cepurītes un kātiņus. Liekam cepeškrāsnī un cepam ~ 200 grādu temperatūrā. Izcepas ļoti ātri ~ 5 līdz 10 minūšu laikā.
Protams, sēņu kātiņi no vienas puses būs plakani, bet, liekot uz galda, gatavās sēnītes izkārtojam tā, lai plakanā kātiņu mala nav uzkrītoši redzama.
Sēņu cepurītes un kātiņi gatavi un gaida tālākos rīkojumus. :D
Izvāram cukura sīrupu (manā gadījumā 4 ēdamkarotes cukura un 6 ēdamkarotes ūdens).
Kātiņu vienu galu pamērcējam sīrupā un ievietojam sēnes cepurītē, kurā jau iepriekš izgriežam iedobītes. Otru kātiņa galu var pamērcēt sīrupā un pēc tam magonēs. Šokolādes cepurītes var apsmērēt ar izkausētu šokolādi. Katrā ziņā - atkal vaļa iztēlei.