Te atkal es! Gaidīji? Nē? Arī labi.
Es zinu, ka apsolīju, ka ielikšu kādu sāļo recepti, bet es meloju. Labi, labi..nē, es tiešām kādreiz ielikšu, bet ne šoreiz.
Man bija jātaisa kūka svinīgam pasākumam, tāpēc iedomājos, ka, ooo, būs iemesls uzcept rakstu. Kā jau var noprast pēc virsraksta, šeit nebūs zemenes! Kad es vakar ieraudzīju zemeņu cenu Stockmann veikalā, es biju šokā. Biju jau mazliet izmisumā, jo nebija rezerves varianta. Svētki nākamajā dienā, laiks arī ierobežots, jo devos iepirkties tieši pēc skolas. Tad viens foršs putniņš iečukstēja, ka var taču mēģināt ar kivi. Tās pašas zemenes vien ir, tikai zaļas un ovālas. Un tā arī tapa šī kivi siera kūka. Gribi recepti un bildes? Skaties zemāk!
Kad zemenes paliek dārgākas...29
Pamatnei:
350-400g cepumu (bildē redzama tikai viena paciņa, jo otru pa pusei jau paspēju samalt);
150g sviesta;
Krēmam:
500g maskarpones siera;
150g pūdercukura;
tējk. vaniļas ekstrakta;
350g saldā krējuma;
20g želatīna
100ml ūdens (nav norādīts bildē)
100ml piena (nav norādīts bildē)
Kivi želejai:
3-4 kivi
3 tējk. cukura;
10g želatīna;
100ml ūdens.
Un noteikti vēl kādi 3-4 kivi priekš šķēlītēm, kuras aplikt ap pannas malām. Un arī kivi es aizmirsu pievienot kopbildei..
Kā jau parasti priekš siera kūkas, sākumā samaļ cepumus sīkās drumstalās.
Tad izkausē sviestu un pievieno samaltajiem cepumiem. Visu kārtīgi samaisa un kārto iekšā pannā.
Nomizo kivi, sagriež šķēlēs un apliek pannas malas ar šīm šķēlēm.
Pirms krēma gatavošanas jau var sagatavot želatīnu. Ielejam bļodā 100ml ūdeni un tam pievienojam 20g želatīna, mazliet samaisa un 10 minūtes ļauj tam uzbriest.
Gatavojam krēmu! Bļodā ieliek krēmsieru, tad pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un visu sakuļ viendabīgā masā. Lēnām kuļot pievieno pamazām arī saldo krējumu. Pēc konsistences varēs pateikt, ka ir gatavs.
Tad dara sekojošo. Sākumā ielej katlā 100ml piena un vāra. Ņemiet vērā, ka piens nevar būt pārāk karsts un ne pārāk vēss. Pienam jābūt tik siltam, lai tajā varētu izkausēt želatīnu. Tad, kad piens ir pietiekami silts, pievieno uzbriedušo želatīnu, maisa, kamēr tas pilnīgi izkūst pienā. Tad šo piena masu pielej klāt krēmam un atkal sakuļ visu kopā. Tad krēmu lej iekšā kūkas formā. Liek iekšā ledusskapī uz kādām 2h.
Pirms ņem nost pannas malu, ar naža palīdzību uzmanīgi atdala kūkas malas no pannas malām! Tad uzmanīgi noņem malas un izveidojas šāda kūciņa!
Un šāda izskatās kūka sagriezta gabaliņos!
Man jau patika gala rezultāts. Cerams, jums arī! Tagad jūs droši varat iet uz virtuvi un pagatavot šo kūku savām otrajām pusītēm, ģimenēm, sunim vai kaķim, nav svarīgi!