Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
450

Te atkal es! Gaidīji? Nē? Arī labi.



Es zinu, ka apsolīju, ka ielikšu kādu sāļo recepti, bet es meloju. Labi, labi..nē, es tiešām kādreiz ielikšu, bet ne šoreiz.

Man bija jātaisa kūka svinīgam pasākumam, tāpēc iedomājos, ka, ooo, būs iemesls uzcept rakstu. Kā jau var noprast pēc virsraksta, šeit nebūs zemenes! Kad es vakar ieraudzīju zemeņu cenu Stockmann veikalā, es biju šokā. Biju jau mazliet izmisumā, jo nebija rezerves varianta. Svētki nākamajā dienā, laiks arī ierobežots, jo devos iepirkties tieši pēc skolas. Tad viens foršs putniņš iečukstēja, ka var taču mēģināt ar kivi. Tās pašas zemenes vien ir, tikai zaļas un ovālas. Un tā arī tapa šī kivi siera kūka. Gribi recepti un bildes? Skaties zemāk!

Pamatneinbsp350400g cepumu... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
1.

Pamatnei: 

350-400g cepumu (bildē redzama tikai viena paciņa, jo otru pa pusei jau paspēju samalt);

150g sviesta;

Krēmam: 

500g maskarpones siera;

150g pūdercukura;

tējk. vaniļas ekstrakta;

350g saldā krējuma;

20g želatīna

100ml ūdens (nav norādīts bildē)

100ml piena (nav norādīts bildē) 

Kivi želejai:

3-4 kivi 

3 tējk. cukura;

10g želatīna;

100ml ūdens.

Un noteikti vēl kādi 3-4 kivi priekš šķēlītēm, kuras aplikt ap pannas malām. Un arī kivi es aizmirsu pievienot kopbildei..  

 

 

Autora bilde
Kā jau... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
2.

Kā jau parasti priekš siera kūkas, sākumā samaļ cepumus sīkās drumstalās. 

Autora bilde
Tad izkausē sviestu un... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
3.

Tad izkausē sviestu un pievieno samaltajiem cepumiem. Visu kārtīgi samaisa un kārto iekšā pannā. 

Autora bilde
Nomizo kivi... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
4.

Nomizo kivi, sagriež šķēlēs un apliek pannas malas ar šīm šķēlēm. 

Autora bilde
Pirms krēma gatavoscaronanas... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
5.

Pirms krēma gatavošanas jau var sagatavot želatīnu. Ielejam bļodā 100ml ūdeni un tam pievienojam 20g želatīna, mazliet samaisa un 10 minūtes ļauj tam uzbriest.

Autora bilde
Gatavojam krēmu Bļodā... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
6.

Gatavojam krēmu! Bļodā ieliek krēmsieru, tad pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un visu sakuļ viendabīgā masā. Lēnām kuļot pievieno pamazām arī saldo krējumu. Pēc konsistences varēs pateikt, ka ir gatavs.

Autora bilde
Tad dara sekojoscarono... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
7.

Tad dara sekojošo. Sākumā ielej katlā 100ml piena un vāra. Ņemiet vērā, ka piens nevar būt pārāk karsts un ne pārāk vēss. Pienam jābūt tik siltam, lai tajā varētu izkausēt želatīnu. Tad, kad piens ir pietiekami silts, pievieno uzbriedušo želatīnu, maisa, kamēr tas pilnīgi izkūst pienā. Tad šo piena masu pielej klāt krēmam un atkal sakuļ visu kopā. Tad krēmu lej iekšā kūkas formā. Liek iekšā ledusskapī uz kādām 2h.

Autora bilde
Pēc 2h gatavojam kivi želeju... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
8. Pēc 2h gatavojam kivi želeju! Šeit mums vajadzēs kādus 3-4 kivi. Protams, nomizo tos un tad sagriež mazos kubiciņos, un ieliek katliņā. Pievieno cukuru un apvāra uz mazas uguns 5 minūtes apmēram. Tad noņem no uguns un sablenderējam visu kopā. Iesaku lietot masku, lai karstie kivi gabaliņi nelido tev sejā.    Tad atļauj masai atdzist vēsā vietā. Kad tā atdzisusi, pievieno jau atkal sagatavotu želatīnu un samaisa visu kopā. Tad lej želeju virsū krēmam un liek ledusskapī vēl uz dažām h vai pat uz visu nakti. 
Autora bilde
Pirmsnbspņem nostnbsppannas... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
9.

Pirms ņem nost pannas malu, ar naža palīdzību uzmanīgi atdala kūkas malas no pannas malām! Tad uzmanīgi noņem malas un izveidojas šāda kūciņa!

Autora bilde
Un scaronāda izskatās kūka... Autors: breezy18 Kad zemenes paliek dārgākas...
10.

Un šāda izskatās kūka sagriezta gabaliņos!

Man jau patika gala rezultāts.   Cerams, jums arī! Tagad jūs droši varat iet uz virtuvi un pagatavot šo kūku savām otrajām pusītēm, ģimenēm, sunim vai kaķim, nav svarīgi! 

Autora bilde
0
450
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [25]
Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Latvian Revenger avatars
Medaļa ViktorsMedaļa Gada SPOKS 2017Medaļa Favorīts
  Latvian Revenger 20.11.16 18:55
 
11
0

Kīīīvīīīīīīīīī  

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 20.11.16 19:58
 
11
0

atbildot uz Tāpavietis komentāru " labāk cept kūkas, nekā cept rakstus ... " Labāk cept kūkas UN cept rakstus

LGPZLV avatars
Medaļa NostradamsMedaļa TransoformerisMedaļa Sertificēts spoks
  LGPZLV 20.11.16 20:44  
 
8
0
Izskatās tik labi.
foreverandeveralone avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas joks
  foreverandeveralone 20.11.16 21:44  
 
7
0
Ļoti reti par kuru recepti spokos es varētu teikt ka gribu izmeiģināt , bet SI izskatās tiešām laba
breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 20.11.16 18:37
 
6
0

atbildot uz PankŪciņŠ komentāru " Ja vien kāda man to pagatavotu &nb... " Gan jau kādu dienu!  

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 20.11.16 18:36
 
6
0

Ja vien kāda man to pagatavotu   

Stasits avatars
Medaļa Dienas domaMedaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Recidīvists
  Stasits 20.11.16 19:10
 
6
0

Man patik ka izskatas ta kivi augsina.

Deviņvīruspēks avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Dienas joksMedaļa Dienas joks
  Deviņvīruspēks 20.11.16 18:45
 
5
0

O! Kaut kas ne pārāk salds, pārsteigšu draudzeni!

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 20.11.16 18:47
 
4
0

atbildot uz breezy18 komentāru " Gan jau kādu dienu!   " Laikam vien labi ka esmu par vecu, citādi nobarotu mani līdz tusnim

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 20.11.16 19:56
 
4
0

labāk cept kūkas, nekā cept rakstus

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 20.11.16 18:49
 
4
0

atbildot uz draiskā roka komentāru " Laikam vien labi ka esmu par vecu, citādi nob... " Tik traki jau nav! Pēdējo reizi kaut ko tādu gatavoju pirms vairāk kā mēneša..vai pat diviem.   

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 20.11.16 18:38
 
4
0

atbildot uz breezy18 komentāru " Gan jau kādu dienu!   "   

foggs avatars
Medaļa FraktālisMedaļa Paciņa no ZiemeļpolaMedaļa Patīk komentārs
  foggs 21.11.16 18:02  
 
1
0
ļoti ņamīga kūka izskatās.
Treasure avatars
Medaļa Dienas domaMedaļa Dienas joksMedaļa Maģistrants
  Treasure 22.11.16 13:30
 
1
0

atbildot uz LGPZLV komentāru " Izskatās tik labi. " Tavs Avatars izskatās LABI   

Balanss avatars
Medaļa Burvju klana biedrsMedaļa ŽurnālistsMedaļa Maska
  Balanss 21.11.16 19:40
 
1
0

izskatās garšīga,bet dodu priekšroku kūkam kur vidusslānis nav tik biezs.

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 20.11.16 21:42
 
1
0

atbildot uz breezy18 komentāru " Tik traki jau nav! Pēdējo reizi kaut ko tādu ... " Nu labi   

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 21.11.16 14:14
 
0
0

atbildot uz RagnaR komentāru "Kur jābrauc? " Kaut kur ļoti tālu, neatmaksāsies tas kūkas gabals   

Treasure avatars
Medaļa Dienas domaMedaļa Dienas joksMedaļa Maģistrants
  Treasure 22.11.16 13:29
 
0
0

Kā var kaut ko tik garšīgu ēst!!!??? LABĀK Marinēto siļķi ar 7% Apinīti   

RagnaR avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas joksMedaļa Dienas joks
  RagnaR 21.11.16 14:09  
 
0
0
atbildot uz breezy18 komentāru " Bet protams!    "Kur jābrauc?
FrozenSky avatars
Medaļa Priecīgus Līgo!Medaļa NostradamsMedaļa Priecīgus Līgo!
  FrozenSky 21.11.16 14:05  
 
0
0

Show me your pretty bouncing balls