Šeit atkal es ar jaunu recepti! Šoreiz tas nebūs nekas salds.
Ja ēdīsi šo, bučoties aizliegts visu vakaru!54
Mīklai:
305ml piena;
7-10g sausā rauga;
ēdamkarote cukura;
1/2 tējk. sāls;
350-500g miltu.
Pildījumam:
pētersīļi (atkarīgs no tā, cik daudz jūs tos vēlaties savā maizē);
vesela ķiplokgalva (var arī mazāk vai vairāk);
140g mīksta sviesta;
sāls, pipari;
mocarella siers;
holandes siers.
Jums ir visas iespējas izvēlēties arī cita veida sierus.
Šoreiz gan man nebija vajadzīgās pannas..nenopirku, taču tā nebija problēma. Sākumā gan ilgi domāju, kā lai iegūst savu vēlamo formu priekš maizes izcepšanas, jo mīkla izpletīsies pa visu pannu karstumā un nebūs vairs tā maizes forma. Sākumā gribēju follijā tīt kartonu, bet iedomājos, nedod Dievs, uguns tiks iekšā un nodegs visa māja..tfu tfu. Tad es atcerējos, ka vienreiz cepu vistu uz maziem, maziem dēlīšiem, tad kāpēc gan es tos nevarētu izmantot tagad. Sadabūju tos rokā un sāku tīt iekšā follijā. Vienā tādā malā es ietinu 6 dēlīšus un, kā jau bildē redzams, izveidoju sev vēlamo formu. Izrādās, ka virtuvē mana loģiskā domāšana strādā lieliski. Tagad var ķerties klāt mīklas gatavošanai.
Vispirms siltam pienam pievieno raugu un cukuru, un maisa tik ilgi, kamēr raugs izšķīdis. Tad pievieno sāli un miltus un samīca mīklā. Kad tā gatava, mīklu izņem laukā no bļodas, bļodu izmazgā, ielej NEDAUDZ eļļas un mīklu ievieto atpakal bļodā, apviļā mīklu eļļā, uzliek dvieli virsū un liek mīklu raudzēties stundu. Jā, stundu, jo labas lietas nāk ar laiku!
Stunda ir pagājusi, laiks beigt spēlēt xbox, sēdēt spoku čatā, mocīt mazo brāli utt. Mīkla ir gatava. Tagad paņemam sasmalcinātāju. Ja jums tāda nav, iegādājieties to veikalā, aizņemieties no kaimiņiem, izmantojiet blenderi (tik putrā nesamal), vai ar nazi sīki un smalki sakapājiet pētersīļus un ķiplokus.
Tad bļodā ieliek sviestu, pievieno ķiploku-pētersīļu masu, sāli un piparus, un to visu kārtīgi samaisa.
Mīklu ņem laukā no bļodas un izrullē tādā taisnstūra formā, man sanāca gandrīz aplis..pat ne aplis, es pat nezinu, kas tā pa formu, bet nu tas ir vienalga.
Tad virsū smērē sviestaino masu, uzrīvē mocarellu un holandes sieru (kā jau rakstīju iepriekš, drīkst arī citu sieru.)
Visu sarullējam un tad pa vidu sāka griezt pār pusēm. Malā atstāj dažus centimetrus, kā tas redzams bildē.
Un sākam veidot mīklas bizi. Vienu mīklas pusi pāri otrai un tā visu laiku. Beigās tos abus galus savieno vienā, lai neslaistās pa visām pusēm. Mazliet no abiem galiem saspiež un uzmanīgi ievieto superīgi izveidotajā "pannā".
Tomēr jāatgādina, lai cepšanās laikā "sieniņas" nenokristu, pie abām malām jāpieliek kaut kas smags, kas iztur karstumu, kaut vai akmens vai kaut kas tāds. Liek cepties 175 grādos 30-40 minūtes. Cepšanās laikā maize jāuzmana, lai nepiedeg. Citam izcepsies ātrāk, citam vēlāk. To nevar paredzēt.
Šeit jau tā ir izcepusies un ar tādu formu, kādu es vēlējos.