25

 139  1

Jau sensenos laikos sālītu sēņu muciņu taupīja gavēņa laikam ēdiena aizdaram. Sēnes ir labs olbaltumvielu avots, ar tām cilvēka uzturā var aizstāt arī gaļu. Esam ticīgi vai neticīgi, mūsu organismam vienmēr ir nepieciešams arī atslodzes laiks no pārmērīgas ēšanas, ko varam dēvēt bieži vien par pārēšanos.

Tagad sēņu muciņas reti kurš sasāla ziemai un nav arī vajadzīgs, jo svaigās, mākslīgā augsnē audzētās var nopirkt lielveikalos vienmēr. Latviju ar šampinjoniem apgādā kaimiņi - lietuvieši. Sen jau esam ievērojuši spilgti zilās iesaiņojuma kārbiņas.

Šodien gatavošu šampinjonu - puravu mērci.

Komentāri 25

0/2000

Šādu 'gavēni' es varētu ciest nedēļām!   

 5  0 atbildēt
Bus japamegina
 5  0 atbildēt

ir ēdami   

 5  0 atbildēt

Ļoti garšīgi! 

 5  0 atbildēt

Bieži šādi sēnītes gatavoju  , sen gan nav bijis. Bet man nav slinkums salasīt arī mūsu pašu sēnītes un sasālīt. Patīk mežs un pats sēņu lasīšanas process.  

 5  1 atbildēt

  

 4  0 atbildēt
Iesaku balto shampinjonu vieta njemt brunos. Daudz izteiktaka senju garsha.
 4  0 atbildēt

Man vairaak garsho bruunie shampinjoni-tiem ir izteikta meza seenju garsha. Baltie nav tik intensiivi.

 4  0 atbildēt
Mmm puravi.. blaviens tagad varētu kādu sviesta becinu ar baravicinu uzcept krējuma sīpolu mērcē 😎 un ar kartosku.
 3  0 atbildēt
Ārzemēs ar mushrooms saprot tikai šampinjonus! Kad pasaki par vēlu, tiem ir
 2  0 atbildēt

  

 2  0 atbildēt

Super ...

Viena piebilde pie 3.bildes - puravi izskatās pagaidām vēl sašņikāti, nevis jau sašņakāti :joks:

 2  0 atbildēt
laps
 2  0 atbildēt

Bez komentāriem, nesākšu Tevi lielīt. Kā vienmēr labs. Juris.    

 2  0 atbildēt

To the shop!   

 0  0 atbildēt

Man riebjas sēnes un nesaprotu tos kuriem tās garšo! 

 1  3 atbildēt