Sēdi mājās, nav ko darīt?
Daudz brīvā laika?
Gribās bulkas, bet tuvākā bode 5 minūšu atālumā? :D
Cep pats! ;)
P.S. Ja nu tomēr mājās vajadzīgo sastāvdaļu nav, tad būs vien jāiet uz veikalu. :D
Sēdi mājās, nav ko darīt?
Daudz brīvā laika?
Gribās bulkas, bet tuvākā bode 5 minūšu atālumā? :D
Cep pats! ;)
P.S. Ja nu tomēr mājās vajadzīgo sastāvdaļu nav, tad būs vien jāiet uz veikalu. :D
Mīklai nepieciešams:
1-1,5 kg kviešu milti
250-350 ml piens
"slapjais" raugs 1 iepakojums (var arī sauso raugu)
0,5 kg cukurs
sāls
Glazūrai vajadzēs:
pūdercukurs ~ 200g
citrons 1 gab.
Pildijumam nepieciešams (šajā gadījumā):
cukurs
vaniļas cukurs
sviests
grauzdēti rieksti
rozīnes
kanēlis
Vajadzīga arī 1 ola, smalkmaizīšu apsmērēšanai pirms likšanas krāsnī
Asākam prātam-atrodi kanēli un vaniļas cukuru! :D
Jāparūpējas par roku drošību! :)
Tātad..sameklējam palielu bļodu, paņemam miltus [sākumā ~ 1kg], rūpīgi izsijājam .
Ņemam raugu, liekam krūzē, pieberam ~ 150-200 g cukura, maisam, kamēr raugs izšķīst. Neliku visu raugu, bet mazliet vairāk kā pus iepakojumu.
Uzsildam pienu ~ 350 ml [nevajag karstu, bet siltu]
Lejam pienu un raugu miltos, pieberam šķipsnu sāls.
Metamies bļodā iekšā! Maisam, kārtīgi īzmīcam līdz masa ir viendabīga- ne šķidra, ne cieta :D Vajadzības gadījumā, ja liekas, ka pa stingru tā mīkla, var pieliet vēl nedaudz piena, ja pa šķdru,piebērt vēl miltus.
Izveidojam bļodā mīklas kukulīti.
Apsedzam bļodu ar ,vēlams tīru, dvieli vai uzliekam vāku. Liekam siltā vietā, lai rūgst. Rūgšanai vajadzīgas ~ 40-80 minūtes
izskatās nenormāli labi. :)
Tāpēc, eju uz veikalu, lai nopirktu, jo esmu par tizlu, lai kaut ko tādu pagatavotu
Non ut edam vivo, sed ut vivam edo. – Es nedzīvoju, lai ēstu, bet ēdu, lai dzīvotu. /Kvintiliāns/