16

 191  0

Heijā, spokuči, svētdienas vakarā!

Visi sīkie darbiņi apdarīti, miers un bērziņš, var atvilkt elpu un iemalkot tēju. Nu nē, protams, ka ne veikala pabiras, bet gan pašgatavotu, aromātisku, 100% dabisku tēju

Un te nu eZZiiC vēlas padalīties ar kādu īpaši sagatavotu tēju. Kā zināms, visi lieto ogas un augļus no kokiem, kuri aug personiskajā, radinieku, kaimiņu vai vispār dārzā. Vai nu arī ārpus tā

Bet reti kurš izmanto šo koku lapas, lai pagatavotu aromātisku tēju. Jo! Te ir viens knifiņš. Nepietiks tikai ar lapu izkaltēšanu, kā to dara, savācot zāļu tējas. Šinī gadījumā lapas ir jāfermentē.

Un eZZiiC pastāstīs, kā tas notiek.

Komentāri 16

0/2000
Wow. Nākamo rakstu par cirvja kāta zupas pagatavošanu
 16  0 atbildēt

Cik tas maģiski, neņemos spriest, bet atceros no bērnības, ka no ābeļu un ķiršu lapām iznāk ļoti aromātiska tēja. Agrāk, kad vēl ledusskapju nebija, salasīja no koka tīras lapiņas, salika blīvi vienu pie otras māla podiņā, vai ar linu diegu vienkārši sasēja ciešā sainītī un lika cepties maizes krāsnī kopā ar maizi. Kad padzisa, sagrieza, izkaltēja un sabēra stikla burkā ziemai. Ļoti aromātiska tēja, nemaz nav sliktāka par vienreizējo ābolu mizu tēju, ar ko padomju laikos ziemā slēpotājus  par velti cienāja Brakos.

 7  0 atbildēt

Būs jāpamēģina.. ķer godīgi pelnīto +

 6  0 atbildēt

  

 5  2 atbildēt

  

 3  0 atbildēt

5. Pie mums uz Mālpils un Kr.Valdemāra ielas stūra ir šāds brīnums - vienā zarā jau kastaņi, bet otrā ziedi.

 3  0 atbildēt