Otrā kārta tumšā un virsū biezā kārtā šokolādes krēms.
Trešā kārta atkal tumšā, virsū mājas plūmju- brūkleņu ievārījums.
Otrā kārta tumšā un virsū biezā kārtā šokolādes krēms.
Trešā kārta atkal tumšā, virsū mājas plūmju- brūkleņu ievārījums.
Ceturtā kārta atkal gaišā un samitrināta. Cepot biezākas sagatves, vidū rodas pacēlums. Tur vainoju savu veco gāzes plīti. Šos vidus kūkumus pirms pārgriešanas divās daļās vispirms ar asu nazi nogriežu.Tas ir labs materiāls tortes malu nolīdzināšanai. Ar šokolādes krēmu un atgriezumiem izlīdzinu tortes malas.
Nomēru tortes augstumu- tas ir 7,5 cm.
No plānā biskvīta nogriežu 7,5 cm platas slejas 3 gab. Šodien ir 14. marts -tā esot starptautiska pī- diena, tāpēc zinu, ka būs vajadzīgas 3 slejas, jo esmu reiz cepusi torti ar pī http://spoki.tvnet.lv/receptes/Torte-ar-pi/634467
Uz slejām izziežu pārpalikušo šokolādes krēmu un aplīmēju torti, nu tā ir līdz paliktņa malām.
Virsmu noziežu ar balto krēmu.
Baltā krēma palicis nedaudz, to salieku bļodiņā, kur kausēju šokolādi. Mazā bļodiņa fotogrāfijā izskatās milzīga, bet tas tā nav. Šokolādes tur nepietiek, lai nokrāsotu krēmu, pievienoju vēl tējkaroti kakao pulvera. Ar šo krēmu nogaldu. nomazgāt netīros traukus.
Torti ieceļu ar visu paliktni tortes kastes pamatnē. Ar katla vākiem iezīmēju krēmā divus riņķus un ar diegu vēl viegli sadalu 8 daļās. Iezīmēju arī septītnieka vietu. Turpinu ar iepriekš atlikto balto krēmu konditorejas maisiņā. Tagad to nolieku vēsā telpā. Maisiņu, kurā palicis nedaudz krēma, pietaupu.
Vispirms jāuztaisa želeja un ābolu rozītes, http://spoki.tvnet.lv/receptes/Svetki-nak/679616 Šoreiz noplaucētām ābolu šķēlītēm noņēmu miziņas, lai būtu smalkāk, bet rozītes nav tik smukas.
Jānomazgā un jāsagriež mandarīni un bezkauliņu vīnogas. Sāku ar vidu - salieku ar pinceti no sīrupa notecinātās dzērvenes, tad mandarīnus un beigās vīnogas. Visus augļus pirms uzlikšanas samitrinu ar vēl nesacietējušo želeju. Beigās ar krēmu vēl vienu kārtu uz septītnieka, lai tas augstāks. Krēms bija atstāts, lai vajadzības gadījumā var ko pielabot, ja gadās nejauši izbojāt. Pēdējās iesēdinu krēma riņķi ābolu rozītes. Pārleju ar atlikušo želeju. Gatavs!
Fantastiska torte! Nav arī tik ļoti dārgi priekš tik iespaidīgas tortes + izskatās ļoti garšīgi. Domāju, ka visi bija ļoti apmierināti!
Jūs esat super ome - ekseli mākat, internetu mākat, spokus mākat, par tortes cepšanu nemaz nerunājot. Ja man kādreiz svētkiem vajadzēs torti, zināšu, kur meklēt, jo šīs tortes ir pašas labākās :))
Šī raksta publicēšana atnesusi jau dažas problēmas. Seifā izlozēju 5000 cepumu vērto Eksluzīvā medaļu, ko nekad pat par velti negribētu. Savus rakstus rakstīju lielai daļai paziņu, arī ārzemēs, kuri Spokos nav reģistrēti un negrib to darīt. Jau saņēmu ziņu, ka netiekot manā profilā. Savā profilā šo medaļu neredzu, bodē tā man uzrādās kā neaktīva. Vajadzētu paredzēt iespēju medaļu mainīt kaut uz kādu mazvērtīgāku.
Apžēliņ! Divu dienu darbs! Tā torte noteikti nemaksā 12 eur. tādai visi 30.oo ar astīti. Kaut ko tādu tiešām tikai mīļās omes var dabūt gatavu!
Lūk, tādas kūkas ir jātaisa! :) Noteikti garšo fantastiski. :)
Tātad, no Tevis var pasūtīt kūkas?
Vecmamma kādreiz šitādas cepa, ar zaptēm utt, ideālas tortes, garšīgākas par veikalā nopērkamajām ķīmijām!
Kad ciemojos pie mammas uz svētku dienām, nu tādas ņammīgās kūkas var noēsties, gluži kā šī . Pati jau arī varētu izcept, bet kā jau tipiskam latvietim, ka tik dabūt gatavu.
Super recepte.
To septītnieku jau tomēr varēja arī mazliet interesantāku uztaisīt - kā piemēram:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Hand_Written_7.svg
cik skaisti! :)
tas noteikti ir iedzimts talants, tik fantastiskas tortes cept, mm! :))
Tev tas perfektais dekorējums...
Biskvītus pedejā laikā cepu tikai pa Tavam, un saime novertē.